Sprickor mellan företrädare för Tidöpartierna efter Jomshofs uttalande

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det blir en allt djupare konflikt mellan Tidöpartierna efter Richard Jomshofs (SD) uttalande om att islams profet Muhammed var en slavdrivare och krigsherre. Företrädare från särskilt Liberalerna har reagerat starkt mot uttalandet och sverigedemokratiska toppolitiker går till motangrepp.

Kritiken baseras i att många menar att Jomshofs uttalande skapar polarisering och konflikt, i ett läge där regeringen gör vad den kan för att gjuta oljor på vågorna efter koranbränningarna. Koranbränningarna har försatt Sverige i konflikt med den muslimska världen som kräver att Sverige inskränker yttrandefriheten.

Jomshofs inlägg på det som tidigare hette Twitter men som nu kallas X, har skapat ett politiskt krig på sociala medier och i vanliga medier som pågått i fyra dagar. Avgångskrav har riktats mot Jomshof, främst från socialdemokratiskt håll, avseende hans plats som ordförande i riksdagens justitieutskott. Socialdemokraterna får samtidigt moteld på sociala medier där flera pekar ut att partiet fortfarande har kvar Jamal El-Haj (S) i sin riksdagsgrupp och kvar som företrädare i utrikesutskottet. Detta trots att El-Haj deltog i en konferens i Malmö som leddes av den Hamas-kopplade Amin Abu Rashid.

Avgångskrav och hård kritik kommer också från Liberalernas håll där flera tunga företrädare stämmer in i den socialdemokratiska avgångskören. De menar att hans uttalande inte är värdigt en person som ingår i regeringsunderlaget. Bland annat har Liberalernas riksdagsledamot Carl B Hamilton ställt sig bakom avgångskraven i en intervju i DN. Även Liberalernas riksdagsledamot Joar Forssell, som nyligen kritiserats för en våldsbejakande tweet riktad mot civila ryssar, menar i DN att Jomshofs uttalande är olämpligt.

Det är däremot inte bara från Liberalernas håll som kritik kommer. Även den kristdemokratiska riksdagsledamoten Magnus Jacobsson stämmer in i kritik-kören. Den profilerade tidigare riksdagsledamoten och artisten Richard Herrey (M) har också riktat kritik mot Jomhsof som han menar inte beter sig statsmannamässigt och skapar onödig polarisering.

Jomshof själv vägrar backa från uttalandet och kräver istället att de borgerliga partierna står upp mot islamisternas försök att inskränka svensk yttrandefrihet. Något han utvecklar i en intervju med Riks. Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Björn Söder twittrar ut att han tycker svensk borgerlighet är svag. Han pekar i en annan tweet ut att Sjuklövern, vilket inkluderar Sverigedemokraternas borgerliga samarbetspartier, har importerat femtekolonnare till Sverige och pekar ut de islamister som blir alltfler i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program