Sonen blev grovt misshandlad – pappan åtalas för hets mot folkgrupp

Foto: Pixabay

Pappan Jonas Sernholt reagerade starkt på att hans son misshandlats svårt av ett invandrargäng och har därför anmälts för hets mot folkgrupp, rapporterar Exakt24. Han skrev på Facebook att förövarna borde utvisas och att de var ”drägg”. På grund av att Jonas skrivit av sig på Facebook om det inträffade är han nu åtalad för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Mardrömmen började för familjen när den 15-åriga sonen blev grovt misshandlad av ett invandrargäng, femtonåringen fick motta slag och sparkar mot kroppen och huvudet. Invandrargänget kastade även sönder offrets mobiltelefon.

Efter misshandeln blev familjen utsatt för hot. Förövarna hotade att döda hela familjen om femtonåringen anmälde det inträffade.

– Från och med nu är du vår bitch. Säger vi att du ska sno en motorcykel, ge oss pengar eller sälja droger har du inget att säga emot, vi kommer döda din familj då, ska gängmedlemmarna sagt enligt domen som senare föll mot gänget.

Utöver muntliga hot förekom även mer direkta hot. Femtonåringens mamma blev utstirrad av en ur gänget vid en innebandycup. Något som mamman ska ha upplevt som mycket hotfullt. Förra året dömdes fyra av de sex inblandade invandrarna för den grova misshandeln, en för medhjälp då han hejat på över mobilen och tre andra för att ha utfört attacken.

Pappan Jonas var arg över det inträffade och skrev om det på en Facebook-grupp som heter ”Varning Järfälla”. Där ska han skrivit flera inlägg som riktade sig mot kriminella invandrare. Följden blev att Jonas blev anmäld av den ene förövarens familj.

Åklagare Kevin Öksuz valde därför att väcka åtal mot Jonas till följd av anmälan och den ökända vänsterextrema Näthatgranskaren bidrog till att samla in uppgifter till utredningen. Åklagaren Öksuz är bland annat medlem i Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej Tack.”

 

– Det förstärkte den surrealistiska känslan att rättsväsendet valde att gå vidare med anmälan utan att ta reda på vilken bottenplatta som fanns. Vad som låg till grund för att kommentarerna skrevs, vem som hade anmält mig och vilket intresse den som anmälde mig hade av att anmäla mig, och så vidare, säger Jonas Sernholt i intervjun med Exakt24.

Alternativ för Sveriges ungdomsprofil Christian Assar Peterson har sagt att han kommer att starta en insamling om Jonas Sernholt blir dömd för åsiktsbrott.