”Sinnessjukt” – Tucker om vaccinet och maktens kontroll över media

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Medias jobb är att granska makthavarna. Men så fungerar det inte i USA längre. Journalister är för rädda och kontrollerade för att våga gå emot regeringen och landets mäktiga företag. Det förklarar Tucker Carlson i en intervju med Die Weltwoche. Under covid vågade ingen ifrågasätta det så kallade vaccinet. Och Tucker har försökt intervjua Rysslands president Vladimir Putin, säger han, men blivit stoppad av den amerikanska regeringen, samtidigt som ingen mediekanal försvarade honom.

Det är i en intervju med den schweiziska tidningen Die Weltwoche som Tucker Carlson bland annat avslöjar att han försökt intervjua Rysslands president Vladimir Putin, men blev stoppad av den amerikanska regeringen.

Enligt Tucker har USA helt spårat. Eller snarare har makteliten och media spårat ur.

Han tar covidvaccineringen som exempel.

– Till exempel rullar de ut detta vaccin i USA. Det får enorma konsekvenser för befolkningen. Hundratals miljoner människor tar det, och ingen nyhetsrapportering om vaccinet – ingen riktig nyhetsrapportering – är tillåten. Människor får bokstavligen sparken från sina jobb om de ifrågasätter effektiviteten och säkerheten från vaccinet. Det är sinnessjukt. I en fungerande demokrati, om du hade ett obligatoriskt läkemedel som alla måste ta, skulle nyhetsmediernas jobb vara att rapportera om det är säkert eller inte, och om det fungerar. De gjorde tvärtom.

Tucker har alltså inte ens kunnat intervjua vem han vill. Kriget i Ukraina är en potentiell kärnvapenkonflikt mellan supermakter, påpekar han, men ändå är det inte tillåtet för människor att lära sig allt som går att lära sig om vad som pågår.

– Jag försökte intervjua Vladimir Putin, och den amerikanska regeringen stoppade mig. Fundera på det i en minut, fortsätter Tucker.

Och ingen annan journalist försvarade honom, hävdar han. Ingen i media påpekade att han har rätt att intervjua vem han vill, och att folk har rätt att höra vad Putin har att säga.

Journalister kallar i stället Tucker för en illojal amerikan.

– Vilket skämt. Jag bryr mig faktiskt inte vad de tycker längre. Och jag behöver inte bry mig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program