”Sex män och en båt” – Nord Stream nya Palmemordet: Medveten oreda av teorier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vem var det egentligen som mördade Olof Palme? Frågan uppfattas som så rörig att inget svar längre kan vinna. I varje fall inte i den mening att allmänheten kommer uppfatta det som bestämd verklighet. Samma sak försöker makteliten och globalistmedia nu göra med terrorbombningen av Nord Stream. Alltså skapa ett gytter av teorier som urvattnar vad som verkligen skedde. Det menar Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

Det finns slående likheter mellan mordet på Olof Palme och vad media nu försöker göra med förstörelsen av de ryss-europeiska gasledningarna Nord Stream 1 och 2.

Den grävande, legendariska journalisten Seymour Hersh har publicerat en mycket detaljerad, trovärdig och lång artikel om vad som hände. Det var USA med hjälp av Norge som bombade sönder gasledningarna.

Först mötte media detta avslöjande med närmast total tystnad. Men nu har man börjat publicera diverse stolliga teorier om händelsen, att det var en ”pro-ukrainsk grupp” eller sex personer och en segelbåt som ska ha bombat sönder rören.

Detta är trams. Dimridåer. Men det kan fungera som töcken, enligt Stenlund.

– Jag tycker vi ska hålla liv i frågan om gasledningarna. Den är viktig. Seymour Hersh har kommit med en mycket gedigen analys, som är trovärdig inte minst på grund av hans stora nätverk i Washington och hans oslagbara meritlista. Man borde inte ha kunnat tysta ner det här. Men det gjorde man. Västmedia var helt tysta. Man pratade om kinesiska ballonger i stället. Och så nu, kommer det en ny teori, att det skulle varit sex män och en båt. Eller fem män och en kvinna, och en båt. Det är en så löjeväckande teori att man undrar om den är värd att ta på allvar.

– Den är inte trovärdig. Men det är också själva syftet med den.

Så vad är det som pågår? En tänkbar förklaring är att makteliten helt enkelt försöker göra samma sak som med Palmemordet, förvirra allmänheten.

– Sannolikt, när det kommer en sån här dum teori, är att det blir olika avknoppningar, där man kan se vissa logiska steg. Det kan ju till exempel vara Ryssland, för att de lämnade kvar en fungerande ledning, och ville få oss att tro att det är USA. Det är en jättedum och dålig idé, men det finns ändå lite logik. Vad man sen då kan göra är att hitta på ytterligare sådana varianter. Och snart har man gjort ett Palmemord av det hela. Fullt med gärningsmän, fullt med detaljer och fullt med massa olika vinklar. Till slut har man så många att de inte går att hålla reda på.

– Men sex män i en jävla båt kan inte få ner ton av trotyl 70 meter ner i havet! Det funkar inte, det säger även The Guardian, att det inte går.

Mainstream-media har också rapporterat att det upptäckts ”falska pass” i samband med terrorbombningen, något Swebbtvs vd Mikael Willgert tycker är komiskt.

– Det har dykt upp mystiska pass. Det brukar det göra i sådana här terrorhandlingar. Gärningsmannen har glömt sina pass nånstans, säger han.

– Det kan vara värt för folk att ha i åtanke, att ett av de verkligen starka bevisen för att det här är en orimlig teori, är att det inte går att komma ner på så stora djup utan att ha tryckkammare och annat, fortsätter Mikael Willgert.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program