SD vek sig för globalisterna – nu backar partiet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I EU-valet backade Sverigedemokraterna för första gången i ett val. Men det är inte så konstigt. SD är en skugga av sitt forna jag. Partiet viker sig i fråga efter fråga. De som leder partiet har, av någon anledning, böjt sig för globalisterna. SD saknar en tydlig profil – de är numera som vilket högerparti som helst, Partiledningen har en ”fullständigt vansinnig” taktik och det kommer de få ”ångra bittert”, säger Lars Bern i Swebbtv Omvärldsanalys. Sverigedemokraterna har gjort allvarliga taktiska misstag för att bli accepterade.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som Lars Bern bland annat kommenterar Sverigedemokraternas kräftgång i EU-valet.

SD-väljarna stannade hemma.

– Jag är inte ett dugg förvånad över det, säger Lars Bern. Om man så totalt raderar ut sin profil som Åkesson har gjort för att vara de övriga partierna till lags.

– Varför han nu ska vara det, för det innebär ju att väljarnas valfrihet krymper ihop till snart ingenting. Invandringsfrågan är visserligen deras paradfråga, men där har ju många av de andra partierna tagit till sig väldigt mycket.

Invandringsfrågan räcker inte längre för att SD ska växa. Partiet måste ”skärpa sig något enormt” om man ska lyckas i nästa riksdagsval.

– Tidigare har man ju varit kritisk mot globalisterna, kritisk mot EU, kritisk i en mängd frågor, fortsätter Lars Bern i Swebbtv. Där har Åkesson och co lagt sig. Och det tror jag de kommer ångra bittert. Tyvärr, tror jag nu – eftersom framgångssagan är bruten för SD – så kommer de ha väldigt svårt att komma tillbaka i nästa val.

– De måste profilera sig mer emot globalister och nyliberaler och det här etablissemanget som hållet på att förstöra vårt samhälle. Annars tror jag inte de har en chans.

Enligt Swebbtvs Mikael Willgert har Sverigedemokraterna en pressorganisation som förbjuder partiets företrädare från att prata med Swebbtv.

– De har en beröringsskräck. Helst vill de inte röra sina väljare, säger Willgert.

– Det här illustrerar det jag säger, svarar Bern. Åkesson och co har gjort taktiska överväganden som är fullständigt vansinniga. De måste profilera sig. Ett parti som SD har ingen chans om de inte har en väl utmejslad profil. Och de har de inte. De är som vilket högerparti som helst.

Sverigedemokraternas räddhågsenhet ”har gått för långt”, påpekar Lars Bern. Att vika sig i frågor som Nato var taktiska misstag. Prio ett för SD verkar vara att få välavlönade positioner, enligt Bern. Prio två är ideologin och att påverka politiken. Och då slutar det så här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program