SD och C i bråk om vem som ger barn klimatångest

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Pixabay

Det är på Aftonbladets debattsida som de två partierna ryker ihop om vilket parti som ansvarar för att barn känner det som kallas för klimatångest av den klimatalarmistiska lobbyn. Enligt enligt en internationell studie som genomförts av forskare från flera länder, påverkas oroväckande många barn negativt av klimatalarmistiska budskap om mänsklighetens förestående undergång.

I studien tror mer än hälften av barnen att mänskligheten är dödsdömd. Sverigedemokraternas riksdagsledamöter Martin Kinnunen och Clara Aranda menar i sin debattartikel till Aftonbladet att de som bär huvudansvaret för detta är Miljöpartiet, Centerpartiet och den svenska miljörörelsen.

Klimatdomedagspredikanten Greta Thunberg med kopplingar till våldsbejakande vänsterextrema organisationer, har vid flera tillfällen getts offentligt utrymme att komma med budskap om att mänskligheten står inför en annalkande katastrof. Bland annat vid sitt ökända tal i FN där hon påstod att folk dör och att ekosystemen kollapsar. Denna typ av alarmism har fått många unga personer att tro på en kommande klimatkatastrof för jordklotet.

I sin debattartikel avslutar Aranda och Kinnunen med att kräva att de vuxna klimatalarmisterna slutar att: ”vältra över sin egen orealistiska ångest, på landets barn och ungdomar”.

Centerpartiets riksdagsledamot Rickard Nordin svarar i sin replik i Aftonbladet att det är Sverigedemokraternas fel att klimatångest drabbar de unga. Han menar i sitt svar att Sverigedemokraterna vill måla allt i svart eller brunt. Med brunt antyder Nordin att Sverigedemokraterna har ett nationalsocialistiskt förflutet, ett vanligt påhopp som används frekvent av olika rödgröna politiker.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program