SD hotar lämna Tidöavtalet – kräver att EU:s ”solidariska” invandring stoppas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Mattias Karlsson. © Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson har ”svårt att se” hur grunden för Sveriges regeringssamarbete ska kunna bestå om inte regeringen stoppar EU:s migrationspakt. Karlsson får fullt stöd av partiledaren Jimmie Åkesson.

Det är SD-toppen Mattias Karlsson som nu kräver EU:s migrationspakt stoppas. Annars kan regeringssamarbetet vara hotat.

”Regeringen måste stoppa ’Migrantpakten’ i EU-parlamentets tappning, utformad av den svenske moderaten Tomas Tobé. Om inte så har jag svårt att se hur grunden för vårt samarbete skall kunna bestå”, skriver han på Twitter.

EU:s invandringslag hotar nämligen möjligheten till minskad invandring, enligt SD.

Pakten skulle bland annat innebära ”migrationskvoter” för EU-länderna.

– Om migrationspakten blir verklighet kommer det att underminera möjligheten till restriktiv migrations­politik, har SD:s EU-parlamentariker Charlie Weimers tidigare sagt till Expressen.

– Att öppna upp för en lagstiftning, som Tomas Tobé gör, som ger EU-kommissionen möjlighet att diktera migrantkvoter till Sverige anser jag är helt fel väg att gå och kommer skapa problem för svenska regeringar framöver, sade Weimers i torsdagens SVT Aktuellt.

Tobé förnekar att EU-kommissionen kommer kunna ”diktera” svensk invandringspolitik.

Enligt journalisten Ylva Nilsson innebär migrationspakten att invandringen blir en europeisk fråga. Alla invandrare som kommer till Europa blir allas invandrare, säger hon i SVT. EU-länderna ska alltså solidariskt dela på invandringen och dess effekter och kostnader.

– Jag frågade Tomas Tobé igår i Strasbourg och han sa ”Tvingande till 100 procent. Alla måste dela på det här.” Hela uppgörelsen är att nu delar vi på det allihopa.

Mattias Karlsson får stöd av SD-ledaren Jimmie Åkesson:

”Det kan knappast komma som en chock för någon att Sverigedemokraterna står upp för en självständig och mycket stram svensk migrationspolitik. EU:s ’migrantpakt’ innebär i praktiken det motsatta. Vi kommer inte att acceptera att man skänker bort svenska väljares makt över migrationspolitiken till andra länders politiker och byråkrater i Bryssel. Punkt”, skriver Sverigedemokraternas partiledare på Facebook.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program