Scholz hänger löst – jämför fredsaktivister med ”fallna änglar från helvetet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Olaf Scholz. © Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2023– Source: EP

Den tyska tidningen Berliner Zeitung skriver att Tysklands förbundskansler Olaf Scholz borde stoppas. Hans beteende har spårat ur. Nu jämför han personer som vill sluta elda på det misslyckade proxykriget i Ukraina för ”fallna änglar från helvetet”.

Det går inget vidare för Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Proxykriget mot Ryssland i Ukraina har blivit ett enormt fiasko för väst. Samtidigt bombades Nord Stream, som kunde förse den tyska ekonomin med ofantliga mängder billig energi, sönder i september förra året, av Nato-landet USA, enligt journalisten Seymour Hersh.

Och nu rasar den tyska ekonomin. Den är förstörd.

I en färsk undersökning var 70 procent av tyskarna missnöjda med Scholz.

Förbundskanslern svar till de som vill att Tyskland slutar elda på kriget i Ukraina, väcker kritik.

Under ett framträdande på Marienplatz i München i fredags sade nämligen Olaf Scholz, att de som vill få stopp på vapenleveranserna till Ukraina inte är fredsduvor utan snarare ”fallna änglar från helvetet som talar för en krigshetsare” (Putin), rapporterar Berliner Zeitung.

Detta ska han ha sagt i samband med att han möttes av burop från folkmassan, som ska ha ropat ”krigshetsare”, ”förlorare” och ”lögnare”.

Enligt den tyska tidningen är detta ”oacceptabelt för en offentlig tjänsteman”. ”Olaf Scholz kan inte fortsätta med detta extremt arroganta sätt. Han borde stoppas”, skriver man vidare.

Mer vapen till Ukraina påstås alltså ännu vara vägen till fred, vilket påminner om den dubbelspråkiga frasen ”krig är fred” från George Orwells dystopiska roman ”1984”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program