”Sataniskt”, ”farligt” – Bidens attack mot oppositionen upprör och chockerar landet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Delar av den amerikanska befolkningen är chockade efter ett antagonistiskt tal som Joe Biden höll vid Independence Hall på torsdagen. Biden, likt Socialdemokraterna i Sverige, utmålar oppositionen som ett allvarligt säkerhetshot. Twitter flödar av kritik.

Det var i Philadelphia som USA:s president Joe Biden på torsdagen höll ett tal som fått det amerikanska folket att tappa hakan.

Han utmålar nämligen den politiska oppositionen i landet, ”MAGA-republikanerna” som han kallar dem, som ett allvarligt ”extremistiskt” hot.

Intressant nog höll svenska Socialdemokraterna en liknande pressträff bara timmar senare i Sverige, där oppositionen också – Sverigedemokraterna – skildrades som ett hot mot riket.

Socialdemokraterna namngav Jimmie Åkesson, och Demokraterna i USA namngav Donald Trump. I sociala medier spekuleras det vara en gemensam globalistisk attack.

”De samkör alltså samma mantra. De utmålar oppositionen som ett hot mot demokratin. Diktaturfasoner. Vänder sig i magen”, skriver en person på Twitter.

– Donald Trump och MAGA-republikanerna representerar en extremism som hotar själva grunden för vår republik, påstod Joe Biden men påpekade att ”inte alla republikaner omfamnar denna extrema ideologi”.

– Det råder ingen tvekan om att det republikanska partiet idag domineras, drivs och förtrycks av Donald Trump och MAGA-republikanerna. Det är ett hot mot detta land.

– Jag tycker det är min plikt att vara ärlig mot er, att berätta sanningen hur svår och smärtsam den än är. Och följande är, enligt min mening, vad som är sant: MAGA-republikanerna respekterar inte konstitutionen. De tror inte på rättsstatsprincipen. De erkänner inte folkets vilja. De vägrar acceptera resultatet av ett fritt val. Och de arbetar just nu, samtidigt som jag talar, i delstat efter delstat för att ge makt att besluta om val i Amerika till partisaner och kumpaner, vilket ger valförnekare möjlighet undergräva själva demokratin.

– MAGA-styrkorna är fast beslutna att föra detta land bakåt – till ett Amerika där det inte finns någon rätt att välja, ingen rätt till privatliv, ingen rätt till preventivmedel, ingen rätt att gifta sig med vem man älskar. De främjar auktoritära ledare och väcker lågor av politiskt våld som hotar våra personliga rättigheter, strävan efter rättvisa, rättsstatsprincipen och själen i detta land.

”MAGA”, alltså Trumps slogan ”Make America Great Again”, nämns ett dussintal gånger i talet.

– MAGA-republikanerna har gjort sitt val. De omfamnar ilska. De frodas av kaos. De lever inte i sanningens ljus utan i lögnens skugga, påstod Joe Biden.

Biden talade framför en mörkröd bakgrund, som en mängd kritiska röster nu kallar för ”satanisk”. I sociala medier jämförs också talet med nazism och Hitler, även om Joe Biden själv i sitt tal alltså tvärtom anser det är oppositionen som utgör den ”auktoritära” sidan.

– Bildspråket med den blodröda belysningen var nästan satanisk. Och de två marinsoldaterna bakom honom. Helt galet. Det här var ett skräptal av en skräppresident och det faktum att han höll detta vidriga, farliga tal i Independence Hall är ett helgerån, säger Monica Crowley, USA:s förra biträdande finansminister, i Fox News.

– Joe Biden har passerat gränsen till en mycket farligt plats. Ikväll förklarade han att alla som inte håller med honom är ett hot mot landet, säger Fox News Tucker Carlson om talet. Ett hot, säger personen med den blodröda nazi-bakgrunden. Det är en fullständig skandal att detta är ett godkänt Vita huset-tal. Och detta är alltså samma person som själv uppmuntrade upplopp 2020. Han säger att ”MAGA-republikaner” hotar rättsstaten. Det här är sannerligen galet och hotfullt för vår framtid. Det är svårt att förstå att han gjorde detta.

”De valde rätt belysning för Bidens sataniska tal”, heter det bland annat på Twitter.

Särskilt en bild på en till synes aggressiv Joe Biden från gårdagen sprids på nätet.

”Ser ut som en skärmdump av ett Hitlertal”, skriver en annan.

Ytterligare en är märkbart upprörd av ”det där blodröda sataniska Hitler-liknande talet”.

”Byt ut ordet MAGA-republikan’ med ’jude’, så kommer du verkligen förstå terrorn i det han säger”, påpekar en annan.

Twitter badar i uppjagad kritik mot talet. Och det skämtas redan för fullt om det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program