Sabuni backar – sa hon tänkt fly till Norge vid krig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Liberalernas Youtube-kanal

En som inte tänker hjälpa till om det blir krig i Sverige är liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. Hon försade sig i ett klipp från Liberalerna där hon avslöjade att hon tänker fly om det blir krig i Sverige.

Den som är mellan 16 till 70 år omfattas av totalförsvarsplikt och måste om så beordras på olika sätt hjälpa till om det blir krig. Det handlar om alla möjliga uppgifter, allt från att hjälpa till med civilförsvarsuppgifter – till exempel hjälpa till att gräva fram människor som fastnat under ett hus efter ett bombanfall eller på order bistå med att flytta vägskyltar med mera för att förvirra fienden.

För politiker som Nyamko Sabuni finns det en plikt att stanna kvar och bistå med en mängd olika uppgifter. Sabuni menar däremot i intervjun att hon inte tänker stanna.

Foto: Sabuni underminerar försvarsviljan på Liberalernas YT-kanal

– Jag hade ett tjejnätverk här i helgen som jag träffade. Då var det en kvinna som beskrev: ”Ah, men så har jag ju en släkting så västkusten och det är nära Norge. Om det blir krig så åker jag till landet, blir det värre så åker jag till Norge – de är medlemmar i Nato”. Jag har själv tänkt precis samma sak, säger Sabuni i ett klipp som ligger på Liberalernas Youtube-kanal.

Sabuni är en av de som i störst utsträckning propagerar för ett svenskt NATO-medlemskap. NATO-lobbyn sprider ofta defaitistiska idéer om att Sverige aldrig någonsin skulle kunna försvara sig om landet angrips. Sabunis uttalande ligger därför i linje med NATO-lobbyns generella underminerande av försvarsviljan i landet.

Sabuni har i efterhand backat från uttalandet och kallat det för ett ”tankeexperiment” som folk misstolkat, enligt Aftonbladet.

– Jag som person är redo att försvara mitt land Sverige, påstår hon nu i tidningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program