S vill sätta in militären mot gängvåldet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Socialdemokraterna vill nu att Försvarsmakten ska kunna sättas in mot gängvåldet i Sverige, rapporterar Aftonbladet. Så mycket har alltså samhället, som man själva varit med och skapat, spårat ur, enligt partiet.

Det samhälle som globalistpolitikerna frambringat i Sverige har spårat ur fullständigt. Och det har knappast blivit bättre under den ”nya” högerregeringen. Tvärtom.

Bara det senaste dygnet har tre personer dödats i grova våldsbrott, uppger Expressen.

”Tre döda på tolv timmar”, rapporterar TV4.

I Uppsala dödades en 25-åring kvinna i ett bombdåd i natt. Och hon ska inte ha haft några kriminella kopplingar.

Våldet verkligen skenar.

– Det senaste dygnet är ju bortom det mesta jag tror man kan föreställa sig i ett öppet, fritt och anständigt samhälle, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) i TV4 Nyhetsmorgon på torsdagen.

Och nu vill alltså Socialdemokraterna, som tidigare lett landet under lång tid, sätta in Försvarsmakten mot de kriminella.

– Regeringen behöver titta upp ur Tidöavtalet och börja agera kraftfullt. Det här är inte Sverige, så här ska vi inte ha det i Sverige, säger S-ledaren Magdalena Andersson till Aftonbladet.

Hon vill omgående ändra i lagstiftning så att militären kan hjälpa till med exempelvis sådan bevakning som polisen idag gör. Militären skulle även kunna bistå med tekniskt kunnande.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hanteras frågan i regeringskansliet, men försvarsminister Pål Jonson (M) förnekar att det i nuläget finns några sådana planer.

Socialdemokraterna vill även be om polisär hjälp från andra nordiska länder. Andersson säger i tidningen att hon är ”öppen för allt” som poliser i andra länder kan bistå med.

Att sätta in militären är något som Sverigedemokraterna tidigare föreslagit.

Olika reaktioner i sociala medier:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program