S hoppas kunna ta tillbaka regeringsmakten under mandatperioden

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Faksimil regeringskansliets webbtv

I en intervju till Sveriges Radio menar den avgående justitieministern Morgan Johansson (S) att Socialdemokraterna måste vara beredda att ta över regeringsmakten igen. Stor förhoppningar sätts till att Liberalerna byter sida.

Johansson menar att Socialdemokraterna måste arbeta för att behålla vad han menar är goda relationer till Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet. I intervjun vädrar han även förhoppningar om att Liberalerna ska byta sida och överge högerblocket.

– Vi måste ju vara ett parti som när som helst under den kommande mandatperioden är berett på att vara en del av en lösning för Sverige, menar den avgående justitieministern i intervjun till Sveriges Radio.

På sociala medier är det många som vädrat misstro mot Liberalerna och menar att de mycket väl kan komma att byta sida. Enligt Expressen är det fem stycken riksdagsledamöter som är öppet kritiska till samarbetet med Sverigedemokraterna och vilka formellt tillsätter sina riksdagsplatser från och med måndag. Enligt källor till Expressen är det särskilt Liberalernas Anna Starbrink som är den tydligaste uttalade motståndaren till Sverigedemokraterna.

Det räcker däremot inte att endast Starbrink byter sida, detta då högerblocket vann en riksdagsmajoritet med 176 mandat mot de rödgrönas 173. Därför krävs det att minst två av Liberalernas riksdagsledamöter blir politiska vildar för att majoritetsförhållandena i riksdagen ska svänga. Gällande partiet i stort har partiledaren Johan Pehrson (L) tydligt deklarerat upprepade gånger inför och under valrörelsen att det
är Ulf Kristersson (M) som partiet vill se som statsminister.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program