S höll pressträff för att sänka SD – Åkesson: ”Diktaturfasoner inför öppen ridå”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Det råder nu krig i den svenska valrörelsen. I morse höll två ministrar från Socialdemokraterna en pressträff – bara för att attackera Sverigedemokraterna. SD utmålades som ett säkerhetspolitiskt hot mot landet.

I morse höll försvarsminister Peter Hultqvist och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman en märklig pressträff – riktad mot Sverigedemokraterna.

Syftet var att svartmåla SD som ett hot mot hela landet. Som en säkerhetspolitisk risk.

– Partiet har avslöjats ha kopplingar till över 200 rasister och nazister som har valbar plats på Sverigedemokraternas lista, sade Anders Ygeman och fortsatte:

– De har organiserat trollarméer för att utmåla sina motståndare på ett väldigt ofördelaktigt sätt. De hetsar mot minderåriga på nätet. En tjänsteman på SD:s riksdagskansli skickade in en inbjudan för att högtidlighålla nazisternas invasion av Polen.

– Det här är inget parti som alla andra. Det finns inget annat parti som har sådana rasistiska och nazistiska rötter.

Peter Hultqvist drog sedan in Putin och Ryssland, och kriget i Ukraina.

– En vecka innan kriget kunde Jimmie Åkesson inte välja mellan Joe Biden och den totalitära ledaren Putin. För min del har det alltid varit mycket enkelt att välja mellan dem.

Sverigedemokraterna reagerar mycket starkt attacken, som tydligt visar att Socialdemokraterna ser SD som sin största motståndare.

– Jag tycker det är desperat och patetiskt, säger SD:s rättspolitiske talesperson Tobias Andersson till Ekot. Här har vi alltså ett regeringsparti som en vecka innan valet målar ut den legitima oppositionen som ett hot mot demokratin, säkerheten och utrikespolitiken. Det är sånt man hör om från diktatoriska stater.

Så här skriver SD-ledaren Jimmie Åkeson på Twitter:

”Diktaturfasoner inför öppen ridå. S har alltså en pressträff för att ’informera’ om oppositionen. Man tror knappt att det är sant. Partiet som gjort Sverige mer sårbart än någonsin, som formligen plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser, som avslöjats vara nedlusat av islamister, från ungdomsförbund upp till partistyrelse och ministernivå. Istället för att ta ansvar för de egna misslyckandena och omfattande demokratiska bristerna så ska man nu alltså ’informera’ om det parti som varnat för utvecklingen hela tiden. Regimen ska informera om regimkritikerna. Det kan inte bara vara jag som ser de tydliga parallellerna till historiens och nutidens auktoritära regimer och diktatorer.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program