S-avtalet med Kakabaveh gäller – Morgan Johansson ser ut att sitta kvar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Morgan Johansson (S), Amineh Kakabaveh. Foto: Riksdagen

Morgan Johansson (S) kommer troligen sitta kvar som justitieminister. Den politiska vilden Amineh Kakabaveh säger hon kommer lägga ned sin röst i misstroendeomröstningen idag, och det pro-kurdiska avtalet mellan henne och Socialdemokraterna kvarstår, bekräftar partiet för TT.

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh ser ut att rädda justitieminister Morgan Johansson under misstroendeomröstningen i riksdagen klockan 12 idag.

Detta bestämde hon sig för i morse.

– Jag har funderat jättemycket efter olika möten med Socialdemokraterna, olika omgångar i natt och nu på morgonen. Jag har kommit fram till att jag ska lägga ner min röst, sade hon i SVT:s Morgonstudion under tisdagsmorgonen.

Detta under förutsättning att hennes avtal med Socialdemokraterna från förra året står fast.

I avtalet står det bland annat att Socialdemokraterna ”avser att fördjupa sitt samarbete” med kurdiska PYD samt ”att frihetskämpar som slagits eller sympatiserar med YPG /YPJ eller PYD klassas av vissa stats aktörer som terrorister är oacceptabelt”.

Socialdemokraterna partisekreterare Tobias Baudin bekräftar för TT att avtalet kommer hållas.

– Vi socialdemokrater står alltid upp för de uppgörelser vi gör, det kan man alltid lita på, säger han till TT och påpekar att innehållet o avtalet inte ändrats.

Hur detta kommer påverka Socialdemokraternas försök att få in Sverige i Nato, där Turkiet står i vägen på grund av S prokurdiska politik, återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program