Ryssland varnar för ”globalt krig” från Gazakonflikten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild krig. Foto: Swebbtv arkiv

Konflikten i Israel och Palestina kan spåra ur betydligt mer och förvandlas till ett fullskaligt regionalt eller till och med ett globalt krig. Det varnar nu Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev för, rapporterar Tass.

Det är i en artikel i tidningen Izvestia som Dmitrij Medvedev, Rysslands tidigare president och idag vice ordförande i det ryska säkerhetsrådet, varnar för att ett mycket större krig kan växa fram ur konflikten mellan Israel och Hamas.

”Mellanöstern ser ännu ett krig. Ett grymt krig utan regler. Ett krig baserat på terror och doktrinen om oproportionerlig våldsanvändning mot civilbefolkningen. Som det sägs idag har båda sidor gått ’bärsärk'”, skriver han.

Enligt Medvedev är det som sker i Mellanöstern oroväckande. Ryssland är visserligen upptagen med sin ”kamp mot nynazisterna i Ukraina”, som han uttrycker det, men påpekar samtidigt att krig ”har ofta nära orsaker” och utspelar sig under en princip om sammankoppling.

”Den nuvarande konflikten mellan palestinier och israeler är inget undantag. Denna konflikt har alla möjligheter att växa till ett fullskaligt regionalt krig. Eller till och med till ett globalt krig om situationen utvecklas på ett dåligt sätt”, fortsätter Medvedev.

Även Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov varnar för att det finns en hög risk att konflikten sprider sig i regionen. Enligt Lavrov görs det ”försök att skylla allt på Iran”.

På onsdagen varnade Jordanien för att det kommer bli krig om palestinierna fördrivs.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program