Ryssland: USA hindrar riktig utredning om Nord Stream – vad är de rädda för?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Gasläckan i Östersjön fotograferat av svenska kustbevakningens flygplan den 27 september. Läckan var över 950 meter i diameter. Totalt hittades fyra olika läckor. Foto: Kustbevakningen

USA hindrar en opartisk och transparent utredning av terrorbombningen mot Nord Stream. Det hävdar nu den ryska ambassaden i USA i ett inlägg på Telegram.

Det är Rysslands ambassad i USA som nu hävdar att Bidenadministrationen hindrar en transparent utredning av förstörelsen av Nord Stream.

Enligt ambassaden duger inte de nationella utredningar som sägs pågå.

Detta eftersom de saknar transparens och blockerar tillgång för Gazprom, företaget som äger gasledningarna.

”Från vår sida uppmanar vi konsekvent och ihärdigt att inleda en opartisk och transparent internationell utredning av attackerna mot ’Nord Stream’-ledningarna. Men USA , tillsammans med en liten grupp av likasinnade stater, motsätter sig häftigt sådana ansträngningar. Man bör ifrågasätta vad ’tidigare partners’ som officiellt förklarat sin icke-inblandning i organiseringen av terrorattacken, är rädda för? Har de något att dölja?”, skriver ambassaden.

Enligt den grävande amerikanska journalisten Seymour Hersh var det USA ihop med Norge som bombade Nord Stream.

Efter attacken mot Nord Stream i september förra året filmades och fotades gasläckorna av svenska Kustbevakningen. Det var flera stycken. En av läckorna var hela 950 meter i diameter. Utsläppet var enormt och har förgiftat Östersjön.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program