Hersh försäkrar att USA bombade Nord Stream: ”Han gjorde det, jag chansar inte”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Seymour Hersh. © Foto: Institute for Policy Studies (CC BY 2.0)

Det var USA som bombade sönder Nord Stream. Det försäkrar nu den legendariska journalisten Seymour Hersh, som i februari avslöjade just detta – att det var den amerikanska presidenten Joe Biden som beordrade attacken. Hersh påpekar detta fyra gånger: Han gjorde det, han gjorde det, han gjorde det, han gjorde det.
– Jag tar inte en chansning här, sade Seymour Hersh vid Committee for the Republic och satsar alltså hela sina karriär och trovärdighet på att det han säger är sant.

Den som tror att någon annan än USA:s president Joe Biden ligger bakom bombningen av Nord Stream kanske har fått i sig något konstigt genom dricksvattnet.

Det säger nu Seymour Hersh, som i början av februari avslöjade att USA ihop med Norge sprängde gasledningarna som kunde förse Europa med mycket billig energi i ändlösa mängder.

Joe Biden och hans administration hade själva kunnat undersöka sprängningen. USA har extremt bra möjligheter att utreda sådana här händelser.

– Men han har inte gjort någon rapport, säger Hersh. För han vet ju svaret. Jag vet inte vad som finns i vattnet i den här stan. Men han gjorde det. Han gjorde det, jag säger er, han gjorde det. Och det är inte en chansning jag gör. Jag har jobbat på detta länge. Han gjorde det.

Administrationen kommer dock inte erkänna detta, utan vänta ut tiden och vägra svara ja.

Enligt Hersh genomfördes bombningen av två dykare som hade tillgång till tryckkammare. I sådana här operationer blandar man in så absolut få människor som möjligt, påpekar han.

Sprängladdningarna placerades på gasledningarna under en Nato-övning i juni 2022, och fjärrdetonerades sedan tre månader senare.

Berättelserna om att en ”pro-ukrainsk grupp” bombat rören, eller att en ”segelbåt” använts, är bara bisarra. Dessa mediehistorier var en dimridå från CIA och tysk underrättelsetjänst.

– Det är galenskap. Vi pratar om att använda C4 under havet för att spränga sönder pipelines som är skyddade av betong.

Varför avslöjar inte Seymour Hersh sina källor? Det är inte så konstigt, påpekar han själv:

– Ingen som pratat med mig har hamnat i fängelse, ingen har avslöjats på 50 år. Det är därför jag inte gör det.

Enligt Hersh är USA:s nuvarande Bidenadministration en katastrof, med ”galningar” i toppen.

– Vi befinner oss i en verklig kris med detta ledarskap och dess utrikespolitik. De har vänt en stor del av världen emot oss, säger journalisten.

Han säger också att han är förvånad att Demokraterna blivit ett krigsparti.

Så varför sprängdes gasledningarna sönder? Svaret är rätt enkelt. För att permanent förstöra banden mellan Ryssland och Europa, något USA länge velat se.

– Fram till detta var Ryssland en bra handelspartner med Västeuropa. Ekonomin blomstrade. De fröjdades, förklarar Seymour Hersh.

Läs också: Avslöjat: CIA bakom bluffteorierna om Nord Stream – fick uppdrag efter mötet mellan Scholz och Biden

Se hans uttalande:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program