Ryssland till livrädda svenskar: Ni är uppskrämda av maktelitens ”propaganda”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ryssland har inte några som helst planer på att anfalla Sverige. Det hävdar nu den ryska ambassaden i Stockholm, efter att många rädda svenskar hört av sig till dem. Svenskarna tror tydligen på allvar att Ryssland planerar krig mot Sverige.

Det är den ryska ambassaden i Stockholm som på sistone blivit kontaktad av många oroliga svenskar, mestadels äldre och barn, som bett Ryssland ”att inte anfalla Sverige”.

Detta efter att media och högerpolitiker skrämt upp befolkningen om ett stundande ryskt anfall.

Men det är bara propaganda, påstår man från ryskt håll.

”Dessa rädslor ser vi som ett direkt resultat av de svenska medier och politiker som startat en propagandakampanj utan motstycke för att blåsa upp obefogade antiryska rädslor. Vårt land har inte planerat och tänker inte anfalla Sverige. Tvärtom vill vi ha en god grannrelation med våra svenska partners och utveckla en ömsesidigt fördelaktig dialog med dem på alla områden”, skriver ambassaden på Facebook, och påpekar:

”Vi försäkrar alla förnuftiga svenska medborgare: Ryssland kommer aldrig hemsöka er med krig”.

Enligt ambassaden är alla påståenden om något annat bara ett sätt att ”övertala skattebetalare att lägga mer pengar på militära medel och lyda dekret från andra sidan havet”.

I sociala medier är det många som reagerat på att media nu upprepade gånger publicerat nyheter om att ”fler svenskar vill gå med i Nato”. Så sent som idag skriver Omni att ”nästan lika många svenskar är nu för ett medlemskap i Nato som emot”. Syftet med den politiska och mediala kampanjen mot Ryssland skulle alltså vara att få Sverige med i krigsalliansen Nato.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program