Ryssland pekar ut ”Ukrainas säkerhetstjänster” för terrordådet i Moskva

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina-flagga. Foto: Swebbtv arkiv

Rysskand pekar nu finger åt Ukrainas underrättelsetjänster men även USA för terrordådet i Crocus City Hall i mars, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Det är Rysslands säkerhetsrådssekreterare Nikolay Patrushev som nu hävdar att terrordådet i konserthuset Crocus City Hall den 22 mars kan kopplas till ukrainska säkerhetstjänster.

Från amerikansk sida sade man snabbt att Ukraina inte har nånting med attacken att göra utan att det var islamister från ISIS-K.

Det är emellertid, påpekar Patrushev, mycket viktigare att fastställa ”vem som är hjärnan” bakom attacken, där 144 människor dödades och 551 skadades.

– Spåren leder till ukrainska underrättelsetjänster. Men alla är väl medvetna om att Kievregimen inte är oberoende och kontrolleras fullt ut av USA. Man måste komma ihåg att ISIL och al-Qaida samt andra terroristgrupper har skapats av Washington, förklarade Nikolay Patrushev under ett möte på onsdagen enligt Tass.

Enligt Patrushev arresterades förövarna och deras medhjälpare när de försökte ta sig in i Ukraina, där det hade ”förberetts” ett fönster för deras flykt.

Ukraina har förnekat inblandning i dådet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program