Ryssland om Nord Stream-avslöjandet: ”Inget oväntat för oss”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nord Stream-rör 2008. © Foto: C-M/Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Det som framkommer i Seymour Hersh avslöjande om hur terrorattacken mot Nord Stream gick till är inget som förvånar Ryssland, säger landets vice utrikesminister Sergey Ryabkov, rapporterar Tass. Man visste att USA och Nato-allierade var inblandade.

Journalisten Seymour Hershs avslöjande att det var USA i samverkan med Nato-landet Norge som bombade sönder energiinfrastrukturen Nord Stream i Östersjön i september förra året kommer inte som en överraskning för Ryssland.

Enligt landets vice utrikesminister Sergey Ryabkov har man noga studerat Hershs långa och detaljrika artikel.

Och det som står där stämmer överens med Rysslands egen analys.

– När det gäller Seymour Hershs utredning har vi naturligtvis studerat hans publikation noggrant och aktivt. Den innehåller inget sensationellt eller oväntat för oss. Vi antog att USA och åtminstone någon av Washingtons Nato-allierade var inblandade i detta skandalösa brott, som utgör ett väpnat angrepp mot en central del av kritisk infrastruktur, sade Sergey Ryabkov under en presskonferens på torsdagen enligt Tass.

Ryssland har tidigare själva pekat ut USA för det historiska terrordådet, som saboterade det lönsamma samarbetet mellan Tyskland och Ryssland och som bidrar till Europas nedgång.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program