Ryssland: Bachmut kommer snart falla

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Ukrainas flagga/Government of Ukraine

Ryssland kommer snart ha tagit den viktiga staden Bachmut i Donbass-regionen från de ukrainska styrkorna. Det bedömer i varje fall Konstantin Gavrilov, chef för Ryska vapenkontrolldelegationen i Wien, i en intervju med Rossiya-24, rapporterar Tass.

Staden Bachmut, som bland annat är ett viktigt transportnav för Ukrainas militär, kommer snart falla helt i händerna på Ryssland.

Det hävdar man åtminstone från ryskt håll.

– Våra styrkor avancerar på torg och Bachmut kommer säkert tas inom en snar framtid eftersom omringningen håller på att slutas, säger Konstantin Gavrilov till tv-kanalen Rossiya-24.

Gavrilov hävdar också att det finns ett stort antal legosoldater från Nato-länder, främst Polen, i denna del av frontlinjen mot Ukraina.

Det rör sig om så många som 20.000 legosoldater.

Enligt Konstantin Gavrilov borde väst dra tillbaka dessa trupper och sin militära utrustning från Ukraina, för att undvika en direkt konfrontation med Ryssland.

– De drar trots allt gradvis in Nato i en direkt konflikt, vare sig de vill det eller inte.

Samtidigt publiceras det filmer i sociala medier som påstås visa den ryska paramilitära gruppen Wagner i centrum av Bachmut. Andra filmer uppges visa ukrainska soldater som vittnar om att Ukraina förlorar ”bataljoner varje dag” (en bataljon är cirka 1.000 man) i striderna och att den ukrainska regimen i Kiev borde ha retirerat från staden i stället för att offra liv i onödan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program