10-årig flicka knivhuggen i hals och mage – ska ha ropats ”Allahu akbar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

(Text uppdaterad.) En 10-årig flicka blev svårt knivhuggen i Brunnsparken i Göteborg på torsdagen. En 35-årig man har gripits, rapporterar polisen på sin hemsida. Enligt Aftonbladets uppgifter ska flickan ha knivhuggits i halsen och magen.

Det var strax innan klockan 13 på torsdagen som en flicka i 10-årsåldern blev knivhuggen i Brunnsparken i Göteborg. Hon blev huggen ”i bland annat magen”, enligt polisen.

Flickan har förts i ambulans till Drottning Silvias barnsjukhus.

”Hennes skador är allvarliga”, skriver polisen på sin hemsida.

Samtidigt har en anhörig till flickan, en kvinna i 65-årsåldern, fått knivskador på armen. Kvinnan har också förts i ambulans till sjukhus men är inte allvarligt skadad.

En man i 35-årsåldern har gripits på plats misstänkt för försök till mord.

Polisen har spärrat av Brunnsparken och kommer nu genomföra en teknisk undersökning. Enligt polisen finns det flera vittnen till händelsen och som nu förhörs.

Strax efter klockan 14 uppger polisen att flickans skadeläge är allvarligt men stabilt.

”Enligt flera vittnen jag pratat med skrek misstänkta gärningsmannen allahu akbar innan attacken mot flickan i Gbg. Dock ej bekräftat av polisen”, skriver journalisten Joakim Lamotte på Facebook.

Bilder som publicerats i sociala medier visar hur en invandrarman grips av polis.

Flickan ska ha varit i parken med sin mormor och morfar.

– Den här mannen har gått till attack. Anhöriga till flickan är på plats och bevittnar. I samband med det skadades flickans mormor, troligen när hon försökt ingripa, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till Aftonbladet.

Den misstänkta gärningsmannen övermannades av vittnen på plats och det finns ingen kända koppling mellan honom och flickan, skriver Expressen. Enligt Expressen ska den gripna mannen så sent som i vintras ha dömts för brott men sluppit fängelse eftersom frivården tyckte sig ha sett en ”påtaglig förbättring” i mannens kriminella leverne, uppger tidningen.

– Förbipasserande ungdomar fick ner gärningsmannen på marken, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till GP.

I sociala medier är reaktionerna mycket starka.

”Jag vill att ni ska veta att det här är det Sverige svenska folket röstat fram och vägen tillbaka är 20-30 år den dag vi bestämmer oss för att börja. Givet detta rasar Sverige på exakt alla punkter som definierar en stat. Vård. Infrastruktur. Skola. Polis. Försvar. Allt!”, skriver en person på Twitter.

”Tio år gammal… Vad har vi gjort med vårt land? Vansinnesdåd, skjutningar och mord. Hur kan ni politiker se er själva i spegeln utan att skämmas? Ni har varit rädda så länge nu. Det räcker. Visa ryggrad. Ge oss tillbaka det trygga Sverige vi växte upp i”, skriver en annan.

Texten uppdateras.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program