Regeringens påstående: Nato ”det bästa” för Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Nato

Sverige är nu ett steg närmare att gå med i Nato. Regeringen har överlämnat sin proposition om svenskt Nato-medlemskap till riksdagen, skriver man i ett pressmeddelande. Enligt Swebbtvs Lars Bern är det ett fullständigt inkompetent beslut att gå med i Nato. Det ökar bara risken för krig.

Den svenska högerregeringen har idag överlämnat sin proposition med förslag på riksdagens godkännande av Sveriges medlemskap i den USA-ledda militäralliansen Nato.

Propositionen är ”ett viktigt steg” mot ett svenskt Natomedlemskap, enligt regeringen,

Först när riksdagen lämnat sitt godkännande kan Sverige bli fullvärdig Nato-medlem.

Samtliga nuvarande Nato-länder måste också ratificera Sveriges anslutningsprotokoll.

– Ett medlemskap i Nato är det bästa sättet att värna Sveriges säkerhet och att solidariskt bidra till att stärka hela det euroatlantiska områdets säkerhet, hävdar utrikesminister Tobias Billström (M) i ett uttalande.

”I propositionen föreslås att riksdagen ska godkänna avtalet och att avtalet ska införlivas i svensk rätt. I propositionen föreslås även att regeringen ska bemyndigas att fatta beslut om att ta emot stöd i form av militära styrkor från Nato”, förklarar regeringen.

– Överlämnandet av regeringens proposition om Sveriges medlemskap i Nato är en historisk händelse, påpekar Billström.

Om regeringen lyckas gå med i den kontroversiella organisationen, innebär det hejdå med Sveriges 200 år långa och mycket gynnsamma neutralitet.

Enligt Swebbtvs Lars Bern är det ”en myt” att Nato kommer skydda Sverige. Tvärtom. Det kommer bara öka risken för krig. Det är ett fullständigt inkompetent beslut, anser han.

– USA klarar ju inte ens av att hjälpa Ukraina, säger Lars Bern. Tyskarna har konstaterat att de kanske kan skydda sig en vecka innan krigsmateriel och ammunition tar slut. Nato kan inte skydda oss. Det är en myt. Det är det som är så otäckt med den här Nato-ansökan.

– Nato har inte resurser att skydda oss. Nato klarar inte ens av att hjälpa Ukraina. Hur skulle de kunna hjälpa oss? Vi måste klara oss själva. Därför är det här Nato-medlemskapet fullständigt onödigt. Det ökar bara risknivån för oss. Det minskar det inte ett dugg. Våra politiker är ju totalt inkompetenta som gör den här bedömningen.

Se Swebbtv Nyheters intervju med Lars Bern:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program