Lars Bern: ”En myt” att Nato skyddar oss – klarar inte ens hjälpa Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges Nato-ansökan är otäck, säger Lars Bern till Swebbtv Nyheter. Risken för krig ökar nämligen bara och organisationen skyddar oss inte. De politiker som försatt Sverige i denna mycket farliga situation är ”totalt inkompetenta”, säger han.

I lördags förklarade Lars Drake, adjungerad professor och tidigare ordförande i riksföreningen Nej till Nato, i en intervju med Swebbtv att risken för krig bara ökar med ett Sverige som går med i Nato. Därför borde vi aldrig ha gjort det.

Samma sak säger Swebbtvs Lars Bern.

Folket har köpt ”en myt” om att USA och Nato kommer skydda Sverige, menar han. Men titta på Ukraina, som blivit totalförstört efter dess samverkan med Nato.

– USA klarar ju inte ens av att hjälpa Ukraina, säger Lars Bern. Tyskarna har konstaterat att de kanske kan skydda sig en vecka innan krigsmateriel och ammunition tar slut. Nato kan inte skydda oss. Det är en myt. Det är det som är så otäckt med den här Nato-ansökan.

Svenskarna tror, bara för att vi kommer in i Nato, att de blir skyddade. Så är det inte.

Tvärtom.

– Nato har inte resurser att skydda oss. Nato klarar inte ens av att hjälpa Ukraina, fortsätter Lars Bern. Hur skulle de kunna hjälpa oss? Vi måste klara oss själva. Därför är det här Nato-medlemskapet fullständigt onödigt. Det ökar bara risknivån för oss. Det minskar det inte ett dugg. Våra politiker är ju totalt inkompetenta som gör den här bedömningen.

Se hela intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program