Regeringen vill se ”skyldighet för privatpersoner” att ta emot digital post

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Det kan bli en skyldighet för privatpersoner att skaffa en digital brevlåda och ta emot post därigenom. Enligt högerregeringen, som nu tillsätter en utredning, är det viktig att användningen av digital post ökar, skriver man i ett pressmeddelande.

Den nya regeringen säger att man ska utreda möjligheterna att införa ”en skyldighet för privatpersoner och företag att ta emot digital post”, samt en skyldighet för myndigheter, kommuner och regioner att skicka digital post.

Därför har postfinansieringsutredningen nu fått ett tilläggsdirektiv för att utreda just detta.

Enligt regeringen är det angeläget att offentlig verksamhet ”följer med i den digitala utvecklingen” och arbetar för säkra digitala försändelser.

– En ökad användning av digital post har dessutom stor besparingspotential, och det är därför viktigt att öka användningen, säger civilminister Erik Slottner (KD) på regeringens hemsida.

– Det här tilläggsdirektivet är viktigt för att undersöka hur digital post ska se ut i framtiden, samt vilka personer som bör undantas från ett krav på digital brevlåda, fortsätter han.

Det som ska utredas är bland annat ”förutsättningarna för att införa en skyldighet för privatpersoner, enskilda näringsidkare och juridiska personer att ansluta sig till en digital brevlåda” för att kunna ta emot post från myndigheter.

Även olika eventuella undantag ska alltså utredas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program