Regeringen överväger inskränkningar av yttrandefriheten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil regeringens webbtv

Den svenska regeringen har varit i samtal med den danska avseende situationen som uppstått i spåren av koranbränningarna i de båda nordiska länderna. Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L) och statsminister Ulf Kristersson (M) signalerar att inskränkningar av yttrandefriheten kan vara på ingående.

I en tweet menar den liberala partiledaren Pehrson att regeringen samverkar med den danska regeringen, efter att Danmark hamnat i ett liknande läge som Sverige efter koranbränningarna. I Danmark har regeringen kallat till möte med övriga partier för att samverka om situationen.

Såväl den svenska statsministern som Liberalernas partiledare har signalerat på sociala medier att den svenska regeringen överväger att använda ordningslagen för att kunna inskränka den svenska yttrandefriheten. Detta för att tillmötesgå de krav som framförs av utländsk makt i form av den muslimska världen samt islamistiska organisationer i Sverige.

Kritiken mot detta har varit hård från flera håll på sociala medier.

– Johan kanske borde fundera på hur han vill bli ihågkommen i historieböckerna. I länder som Iran riskerar tusentals ungdomar livhanken i kampen för frihet. I Sverige är ”Liberalerna” på väg att inskränka den, för vadå? För att frihet ibland kostar?, twittrar Nyheter Idags grundare Chang Frick.

Stiftelsen Doku har gjort en granskning av 31 moskéer i Sverige, av dessa anser 30 moskéer att det borde göras omfattande inskränkningar av yttrandefriheten. De anser att lagar borde stiftas som förhindrar såväl koranbränningar som att religiösa värderingar kränks. Bland annat innebar ett svar att inte bara koranbränningar skulle förbjudas men även att förbud mot att skoja om religion borde införas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program