Antalet skjutningar fortsatt på en hög nivå

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Pixabay ©

Antalet skjutningar fortsätter att ligga på mycket höga nivåer enligt den statistik som polisen lägger upp på sin hemsida. Frågan har varit central för i stort sett alla partier i riksdagen, men trenden har inte gått att vända.

Om skjutningarna fortsätter i samma takt som under det första halvåret kommer antalet skjutningar landa på 354 stycken i år. Vilket motsvarar nästan en skjutning per dag. De nästan dagligt återkommande skjutningarna är också något som ofta tas upp av olika oroliga medborgare på sociala medier.

Förra året blev ett rekordår, detta trots att det socialdemokratiska partiet under sitt regeringsinnehav upprepade gånger signalerat om att utvecklingen skulle vändas.

Efter att den borgerliga regeringen tagit över har ett viktigt fokusområde både för regeringen och Tidösamarbetet blivit att bekämpa den grova kriminaliteten. Den första gemensamma pressträffen på regeringskansliet i Rosenbad som samlade hela Tidökoalitionen handlade om hur man avsåg att bekämpa den skenande grova brottsligheten.

Polisen har sedan tidigare pekat ut att den importerade klankriminaliteten är att betrakta som systemhotande. Något dåvarande chefen på polisens underrättelsenhet på NOA, Linda Staaf, poängterade i en intervju med Expressen.

I riksdagen har Sverigedemokraternas riksdagsledamot Richard Jomshof framhållit vikten av att utvisa kriminella utlänningar.

– Precis som statsrådet konstaterar finns frågan om utvisning med i Tidöavtalet. Jag vill påstå att det är en central fråga, sade Jomshof under en debatt i riksdagen.

Om Tidöpartierna lyckas vända trenden inför nästa val återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program