Regeringen omfamnar klimathysterin – ska gå ”hela vägen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv/Jesper Johansson

Sveriges regering ska nu styra ”hela vägen till nettonoll utsläpp” år 2045. Det förklarar man i ett pressmeddelande på sin hemsida på onsdagen.

Den som trodde att Sveriges nya regering skulle släppa ”klimatkrisen” – som enligt experter är ett globalistiskt bedrägeri – trodde fel. Man går ”all in” i stället.

Under onsdagen tog regeringen emot det så kallade Klimatpolitiska rådets årliga rapport.

Visste du att Sverige har en ”klimatlag”, som bland annat fastslår att regeringen ska bedriva ett klimatpolitiskt arbete som syftar till att ”förhindra farlig störning i klimatsystemet” och som
är ”inriktat på att minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser och att bevara och skapa funktioner i miljön som motverkar klimatförändring och dess skadliga effekter”?

Så är det. Den heter Klimatlag (2017:720).

Regeringen måste därför efter varje val presentera sin ”klimatpolitiska handlingsplan” samt redogöra för sitt arbete med att nå ”de nationella och globala klimatmålen”, skriver man.

– Rapporten kommer väldigt lägligt. Den liberala borgerliga regeringen utvecklar nu en ny långsiktig och effektiv klimatpolitik som styr hela vägen till nettonoll utsläpp 2045. Vi kommer ha stor nytta av rådets analyser i vårt arbete med att ta fram regeringens klimatpolitiska handlingsplan som kommer i höst, förklarade Sveriges så kallade ”klimatminister” Romina Pourmokhtari (L) på Stockholm Waterfront.

Klimatpolitiska rådets senaste rapport tipsar bland annat om hur man kan ”accelerera klimatomställningen genom turbulenta tider”, enligt regeringens pressmeddelande.

– Sverige och världen står inför att hantera många komplexa kriser. För att klara av dessa utmaningar och den klimatomställning som behövs, krävs fortsatt engagemang i samhället, fortsatt utvärdering av politiken och politiskt ledarskap för att hitta nya vägar att nå de beslutade klimatmålen. Sverige har – och kommer framgent att ha – en ambitiös och effektiv klimatpolitik. Klimatmålen som riksdagen har fastställt ska nås. Nästa steg är att identifiera fler och nya metoder för att uppnå målen både på kort och lång sikt, säger Pourmokhtari.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program