Schwab vill ”konstruera framtiden” – tror sig ha svaret på världens ”kriser”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Klaus Schwab - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2008" © Foto: Copyright World Economic Forum (www.weforum.org) swiss-image.ch/Photo by Remy Steinegger (CC BY-SA 2.0)

Världen är full av ”kriser”. Det råder ”multikriser”. Det påstod WEF-grundaren Klaus Schwab när World Economic Forums möte i Davos inleddes på måndagskvällen. Men han har början på en lösning: en global ”plattform” där företag och politiker ska mötas.

Det var inget superglatt tal som Klaus Schwab höll när han inledde World Economic Forums möte i Davos, även om han också pratade om ”hjärta” och ”passion”.

Det haglar nämligen kriser i världen – och han har svaret.

– Vi kunde inte ha träffats under en mer utmanande tid. Vi är konfronterade med så många kriser samtidigt. Vad behövs för att bemästra framtiden? Jag tror en plattform, där alla intressenter av det globala samhället, är engagerade. Regeringar, företag, civilsamhälle, den unga generationen, sade han inför de cirka 3.000 deltagarna.

Det är alltså detta som WEF ofta pratar om.

”Intressentkapitalism”, eller ”stakeholder capitalism”.

I deras utopiska ekonomiska system – som de vill införa i världen – är alla ”intressenter” där vinstintresse inte ska stå i fokus längre utan sådant som ”sociala” aspekter och ”klimatet”.

Kritiker jämför det med socialism.

– Jag tror detta är ett första steg för att möta alla utmaningar, sade Schwab och fortsatte:

– Men det som är ännu viktigare är att vi möter framtiden med en positiv anda. Med en anda som reflekterar människans kreativitet och påhittighet. På grund av detta är det väldigt passande att inleda detta möte med fantastiska artister, ledande kultur och konst.

– Bara om vi är engagerade med all vår passion att konstruera och forma framtiden, är jag övertygad om att vi kommer övervinna nuvarande multikriser.

Lyssna på talet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program