Rättsfilosofen: Klimatlarmet ett ”kriminellt bedrägeri”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Eva Vlaardingerbroek © Foto: Elekes Andor (CC BY-SA 4.0)

Det så kallade nettonollmålet som klimatpolitikerna driver är egentligen ett ”kriminellt bedrägeri” baserat på ”ren ondska”. Det säger den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek i en intervju med Jordan Peterson.

Både psykologiprofessor Jordan B Peterson och rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek konstaterar nu att det så kallade ”nettonoll”-målet är ett bedrägeri, ett ”kriminellt bedrägeri”.

Och ett farligt sådant, som kan leda till fattigdom och svält.

– Ja, det är kriminellt, säger Eva Vlaardingerbroek. Det är den värsta typ av orättvisa om en regering, människor som ska representera oss – som pratar om ”demokrati”, ”liberal demokrati” och allt det där – vänder ryggen mot sin egen befolkning. Inte bara vänder ryggen mot den utan går emot dess intressen, och som om saker går del låter dem bli fattiga och svälta. Jag ser ren ondska bakom dessa handlingar. Det är inte bara inkompetens.

Så varför gör politikerna det?

– Jag tror det var Carl Jung som sa att om du inte kan förstå någons handlingar måste du titta på konsekvenserna och gissa motivet. Och det är vad jag har gjort med allt detta. Om konsekvenserna av deras politik är att vi blir fattigare – vi, inte dem – blir vi mer beroende av dem. Vi kommer i princip svälta om detta blir verklighet, säger Vlaardingerbroek och påpekar:

– Om det är konsekvenserna, så är det uppenbarligen motivet.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program