Lars Bern: ”Europeiska ledare vill inte ha fred”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den nygamla maktelit som ser ut att ta form efter EU-valet tyder inte på ambitioner att skapa fred i Europa. Tvärtom. Det förklarar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

Det är i det senaste avsnittet av Swebbtvs Omvärldanalys som Lars Bern och Mikael Willgert bland annat diskuterar Ukrainakriget och de personer som ska ta över EU:s topposter.

Nu föreslås Estlands premiärminister Kaja Kallas bli EU:s nästa utrikeschef.

”Med valet av Kaja Kallas markerar de en kompromisslöshet gentemot Ryssland”, kan man läsa i en ledare i Dagens industri som vidare kallar utnämningen för ett ”hälsotecken”.

Swebbtvs Lars Bern är av en helt annan uppfattning.

– Det är fullständigt huvudlöst, säger han i Swebbtv. Det visar att de europeiska ledarna vill inte ha fred. De tänker fortsätta kriga med Ryssland, vad det nu ska tjäna till.

Enligt Lars Bern finns det ett ”genuint hat mot Ryssland” i Baltikum. Och det kan man delvis förstå, påpekar han vidare, beroende på Sovjettiden.

– Många baltiska politiker, även finska och svenska politiker, tycker så heligt illa om Ryssland och Putin att de är beredda att ta risken av ett världskrig för att komma åt honom. Jag tror att de spelar väldigt farligt. De som kommer förlora mest i en sådan konflikt är Västeuropa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program