Putin vill se Joe Biden som USA:s president

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Rysslands president Vladimir Putin föredrar Joe Biden som president i USA. Det säger han i en ny intervju, där han även svarar på frågor om Tuker Carlson-intervjun.

Det är i en intervju med journalisten Pavel Zarubin som Rysslands president Vladimir Putin får frågan om vilken amerikansk president som är bäst för Ryssland: Joe Biden eller Donald Trump.

– Biden, svarar den ryska ledaren tveklöst. Han är mer erfaren. Mer förutsägbar. Han är en politiker av den gamla skolan.

– Men vi kommer arbeta med alla ledare som det amerikanska folket ger sitt förtroende till.

Putin fick även frågor om den uppmärksammade intervjun som Tucker Carlson gjorde med honom. Presidenten kallar Tucker för ”en farlig man”, på grund av följande:

– Ärligt talat trodde jag att han skulle vara ganska aggressiv och ställa så kallade tuffa frågor. Jag var inte bara beredd på detta, jag ville ha det, för det skulle ge mig möjligheten att svara med lika skarpa svar, vilket skulle ge en viss karaktär till vår konversation. Men han valde en annan taktik. Han försökte avbryta mig flera gånger, men ändå – vilket är överraskande för en västerländsk journalist – förblev han tålmodig och lyssnade på mina långa monologer, särskilt när jag talade om historien. Han gav mig ingen anledning till att göra det jag var beredd att göra. Det är därför jag, för att säga sanningen, inte fullt ut gillade den intervjun.

I sociala medier tolkas presidentens svar på olika sätt.

Se delar av den nya intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program