Putin: ”Vi slåss för hela världens frihet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Det pågår just nu en strid om världens framtid. Det menar Rysslands president Vladimir Putin. Samtidigt anklagar han västvärldens ”eliter” för att närmast ha anammat en officiell ideologi baserat på etniskt hat mot Ryssland.

Det som pågår i Ukraina är inte bara en konflikt mellan Ukraina och Ryssland. Det handlar om världsordningen, enligt bland andra svenska makthavare.

Även i Ryssland ser man det som pågår som något mycket större än en regional konflikt.

Det har eskalerat till en konflikt om världen.

– Vi slåss nu inte bara för Rysslands frihet utan för hela världens frihet, sade Rysslands president Vladimir Putin i ett tal på måndagen. Vi kan uppriktigt säga att en hegemonis diktatur håller på att falla samman. Vi ser det. Alla ser det nu. Den håller på att tappa kontroll och är helt enkelt farlig för andra.

– Men återigen, det är vårt land som står i fronten när det gäller att bygga en rättvisare världsordning. Och jag vill betona detta: utan ett suveränt och starkt Ryssland är inget varaktigt och stabilt internationellt system möjligt.

Enligt Putin har västvärldens maktelit bejakat en ideologi av antiryskt hat.

– Vi vet vilket hot vi står emot. Russofobi och andra former av rasism och nynazism har nästan blivit den officiella ideologin för västerländska styrande eliter.

Han drog även paralleller till bolsjevikrevolutionen i Ryssland 1917 samt det efterföljande inbördeskriget.

– Jag vill betona att vi ser all inblandning eller provokationer utifrån för att hetsa till etnisk eller religiös konflikt som aggressionshandlingar mot vårt land, och ett försök att återigen använda terrorism och extremism som ett vapen mot oss. Vi kommer att svara därefter.

Den ryska presidenten upprepade att ”varje försök att så etnisk eller religiös oenighet, att splittra vårt samhälle är förräderi, ett brott mot hela Ryssland”.

– Vi kommer aldrig tillåta någon att dela Ryssland – det enda land vi har. Våra böner är för detta, vårt hemland, fortsatte han.

Presidenten fortsatte:

– Väst bedriver just nu en ”cancelkultur”-politik, men detta är i själva verket ett förnekande av humanitär utbildning. Som ett resultat blir både kultur och utbildning något primitivt. Många traditionella ämnen kastas helt enkelt ut från västerländska akademiska program och ersätts av genusvetenskap eller annan liknande vetenskap – vilket är pseudovetenskap, förstås. Under tiden behöver vi ett rejält genombrott i kulturlivet. Och vi har mycket att lära i detta avseende av våra föregångare som satte tonen för hela världen inom både traditionell och för övrigt avantgardistisk konst. Jag är övertygad om att landets suveränitet samt att stärka dess roll i världen är omöjligt utan en blomstrande, särpräglad kultur i alla dess yttringar.

Se hans uttalande HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program