Putin: Västmakternas ledare är idioter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands president Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Västmakterna trodde att de skulle kunna använda Rysslands entiska mångfald för att störta landets regering. Men i realiteten är det precis tvärtom. Den ryska nationalismen är enande, hävdar Rysslands president Vladimir Putin.

Det var under ett möte med rådet för interetniska relationer som Rysslands president Vladimir Putin ånyo gick till angrepp mot sina motståndare i väst.

Enligt Putin förstår sig väst inte på Ryssland och den nationalism som finns där.

Ryssland har lyckats uppnå ”multietnisk harmoni”, förklarade residenten.

– Vår stat byggdes kring värderingar av multietnisk harmoni. Detta är vad som ligger till grund för vår konsolidering, som bara blir starkare inför yttre aggressioner och hot. Våra motståndare, som jag nämnde tidigare, människor med nykolonialt tänkesätt – idioter (”halfwits”), på riktigt– kan inte förstå att mångfald gör oss starkare. De räknar med ett resultat som de anstränger sig hårt för att uppnå, men förgäves, sade Vladimir Putin.

– Jag förklarade tidigare att människor som styrs av nykoloniala idéer är idioter, och att de skulle komma på andra plats i en tävling med idioter. Varför på andra plats? För att de är idioter, fortsatte han till skrattande åhörare.

Enligt Putin försöker Rysslands motståndare ”iscensätta provokationer inom etniska samfund” och ”upprätta sociopolitiska föreningar” som falskt påstås kämpa för de ryska folkens intressen.

Men Ryssland så pass enat att det inte funkar. Alla folk ställer i stället upp för nationen.

– De förstår inte att vår multietniska nation bara blir starkare inför yttre aggression och yttre tryck. Det är inte av en slump – vilket jag vill betona – som nästan alla folk i Ryssland har anslutit sig till soldaterna i den speciella militära operationen eller frivilligt ställt upp för att hjälpa till på hemmafronten. Det finns representanter för över hundra etniska grupper som bor i Ryssland som dekorerats med höga militära utmärkelser.

– Vanliga människor inser också att endast enighet kan göra oss starka och oövervinnerliga. Och att vara stark är det som betyder mest eftersom vår existens beror på det.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program