Putin: Västeliten är skamlösa lögnare – ”spottar” på världen och sina egna folk

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Västvärldens makthavare är samvetslösa, korrupta, lögnaktiga bedragare som struntar totalt i människoliv och grundläggande fri- och rättigheter. De är fullständigt skamlösa hycklare, hävdade Rysslands president Vladimir Putin i sitt tal till nationen idag. Västeliten ”spottar” på hela världen och sina egna befolkningar, som de inte bryr sig om. Enligt Putin har pedofili och övergrepp mot barn nu blivit ”norm” i västvärlden.
– De västerländska eliterna har blivit en symbol för totala, principlösa lögner.

Under tisdagen höll Rysslands president Vladimir Putin sitt årliga tal till nationen.

Talet präglades av Ukraina och relationen till väst.

– Detta är en tid av radikala, oåterkalleliga förändringar i hela världen, av avgörande historiska händelser som kommer avgöra framtiden för vårt land och vårt folk, en tid då var och en av oss bär ett kolossalt ansvar, sade han.

– För att skydda befolkningen i våra historiska länder, för att säkerställa vårt lands säkerhet och för att eliminera hotet från den nynazistiska regimen som fått fäste i Ukraina efter statskuppen 2014, beslutades för ett år sedan att inleda den särskilda militära operationen.

Enligt Putin led den ryska befolkningen i östra Ukraina ”från ständig beskjutning och Kievregimens öppna hat”.

– Man hoppades och väntade på att Ryssland skulle komma för att hjälpa. Under tiden gjorde vi allt som stod i vår makt för att lösa detta problem med fredliga medel och förde tålmodigt samtal om en fredlig lösning på denna förödande konflikt.

Men det gick inte, eftersom de så kallade fredsavtalen Minsk bara var ett sätt för västmakterna att ”köpa tid” så Ukraina kunde bygga upp en stor antirysk militär.

– Denna fruktansvärda metod av bedrägeri har använts och testats många gånger tidigare, fortsatte Putin. De uppträdde lika skamlöst och dubbelsidigt när de förstörde Jugoslavien, Irak, Libyen och Syrien. De kommer aldrig att kunna tvätta bort denna skam. Begreppen heder, tillit och anständighet betyder inget för dem.

– Under århundraden av kolonialism, befallningar och hegemoni har de vant sig vid att kunna göra vad som helst, vant sig vid att spotta på hela världen. Det visar sig att de behandlar människor som bor i deras egna länder med samma förakt, som en härskare. De egna befolkningarna lurades också cyniskt, lurades med långa sagor om att fred skulle sökas.

– De västerländska eliterna har blivit en symbol för totala, principlösa lögner.

Världen bör inte delas upp ”i så kallade civiliserade länder och alla andra”, fortsatte han, utan det finns i stället behov av ”ärligt partnerskap som avvisar all exklusivitet, särskilt aggressiv sådan”.

– Vi var öppna och uppriktigt redo för en konstruktiv dialog med väst, förklarade Putin. Vi sa och insisterade på att både Europa och hela världen behövde ett odelbart säkerhetssystem som är lika för alla länder. Under många år föreslog vi att våra partners skulle diskutera denna idé ihop och arbeta för dess genomförande. Men som svar fick vi antingen en otydlig eller hycklande verbal reaktion. Men det gjordes också handlingar, som Natos expansion till våra gränser.

– Jag vill betona något som redan är välkänt, att inget annat land har så många militärbaser utomlands som USA. Det finns hundratals av dem. Hundratals baser över hela världen. Planeten är täckt av dem, det räcker att titta på en karta för att se det. Hela världen kunde bevittna hur de drog sig ur fundamentala överenskommelser gällande vapen, inklusive fördraget om mellan- och kortdistansmissiler, och ensidigt rev upp de grundläggande avtalen som upprätthåller världsfreden. Av någon anledning gjorde de så. De gör ingenting utan anledning, som vi vet. Slutligen, i december 2021, lämnade vi officiellt ett utkast till avtal om säkerhetsgarantier till USA och Nato. I huvudsak avvisades alla viktiga, grundläggande punkter. Efter det stod det slutligen klart att deras aggressiva planer skulle genomföras och att de inte tänkte sluta.

Detta var anledningen till intåget i Ukraina, hävdar presidenten.

– Hotet växte för varje dag, sade han och påpekade att styrkorna i Ukraina var på väg att inleda ”ännu en blodig straffoperation i Donbass”.

– Vi försvarar människoliv och vårt gemensamma hem, medan västvärlden söker obegränsad makt. Man har redan spenderat över 150 miljarder dollar på att bistå och beväpna Kievregimen.

– Den senaste Münchenkonferensen blev en oändlig ström av anklagelser mot Ryssland. Man får intrycket att så gjordes för att alla skulle glömma vad det så kallade västerlandet gjort de senaste decennierna. Men det var de som släppte anden ur flaskan och kastade hela regioner i kaos.

Västvärldens maktelit försöker, hävdade Putin, ”radera allt detta från mänsklighetens minne, och låtsas som att det aldrig har hänt”.

– Ingen av dem bryr sig om mänskliga offer och tragedier, eftersom biljoner dollar står på spel. De kan fortsätta råna alla under täckmantel av demokrati och frihet. De kan påtvinga andra nyliberala och i huvudsak totalitära värderingar. De kan brännmärka hela länder och offentligt förolämpa deras ledare. De kan förtrycka oliktänkande i sina egna länder och avleda uppmärksamheten från sina egna korruptionsskandaler genom att skapa en fiendebild.

Enligt Putin kommer dock ingen i världen någonsin glömma vad väst egentligen sysslat med.

– Se vad de gör med sina egna folk – förstörelsen av familjen, kulturell och nationell identitet, perversion, övergrepp mot barn och pedofili förklaras som norm, sade han också.

Lyssna på ett kortare klipp från talet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program