Putin varnar för false flag-attacker från väst

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands president Vladimir Putin varnar nu för att de allt mer desperata makthavarna i väst falskeligen kommer skylla infrastruktursabotage på Ryssland. Samtidigt välkomnar han västvärldens sanktioner, då de gör att Ryssland får mindre vägglöss från Europa.

Det var under ett möte med sin regering på onsdagen som Rysslands president Vladimir Putin bland annat talade om västvärldens antiryska sanktioner.

Enligt Putin är det uppenbart att sanktionerna är ett fiasko, som skadar västländerna själva.

– I slutändan ser man – vilket är uppenbart utifrån statistiken – att de har levererat ett slag mot sin egen ekonomi, säger han.

– Nu har de i sina fantasier nått punkten av absurditet. De föreslår ett förbud mot export av skruvmejslar, nålar och liknande till Ryssland. Tja, desto mindre skräp vi får desto bättre. Det finns mindre chans att vägglöss exporteras till oss från stora europeiska storstäder.

Samtidigt varnar han för vad de desperata västmakterna nu kan sig till.

– Men det finns något som verkligen oroar oss, fortsätter presidenten. Nu när de aggressiva sanktionerna som riktats mot oss har uttömt sin potential kan sabotagehandlingar äga rum vid stora globala infrastrukturanläggningar. Vi kommer ihåg vad som hände med Nord Stream. Provokationer, som det senaste försöket att beskylla Ryssland för skadorna på gasledningen mellan Finland och Estland, bör inte heller uteslutas. Det finns inget speciellt med själva rörledningen, som har en försumbar volym gas, men ändå är det en olycka som kan användas för att skada oss. Naturligtvis kan saker som detta användas emot oss.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program