Putin: USA som hotar Europa, inte Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto. Swebbtv grafik

Det är Europas politiska ledare som hotar de egna länderna genom sin allt närmare relation till USA. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin.

Det är inte Ryssland som hotar Europa – utan Europas relation till USA.

Det förklarade Rysslands president Vladimir Putin i ett tal förra veckan.

– Hotet mot Europa kommer inte från Ryssland. Det största hotet för européerna är deras kritiska och ökande beroende av USA i militära, politiska, tekniska, ideologiska och informativa aspekter, säger han. Europa marginaliseras i den globala ekonomiska utvecklingen, kastas in i kaos av utmaningar som migration och förlorar internationellt inflytande och kulturell identitet.

– Ibland får jag intrycket att europeiska politiker och representanter av den europeiska byråkratin är mer rädda för att förlora sin favör hos Washington än att förlora sitt eget folks förtroende, fortsätter han. Det senaste valet till Europaparlamentet har också visat detta. Europeiska politiker tolererar förnedring, oförskämdheter och skandaler, så som övervakning av europeiska ledare, medan USA helt enkelt utnyttjar dem för sin egen vinning. Till exempel tvingas de köpa dyr naturgas, som kostar tre till fyra gånger mer i Europa än i USA. Dessutom pressas europeiska länder att öka vapenförsörjningen till Ukraina. Kraven är konstanta, och sanktioner införs lätt på europeiska ekonomiska aktörer utan någon tvekan.

Se även följande nya Swebbtv-krönika med Karl-Olov Arnstberg:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program