Putin nära nå sina mål – medan västvärlden ”ruineras”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärldens makthavare vägrar sluta fred med Ryssland. Det är en strategi som inte fungerar. Ryssland blir bara starkare. Väst har underskattat den ryska regimen – och ”det är det farligaste vi kan göra”, säger Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys. Vad man borde göra är att sluta fred, innan västvärlden ruineras helt av detta praktfiasko.

Från Natos sida påstår man att Ryssland inte uppnått något strategiskt mål i Ukraina och på många sätt misslyckats i kriget.

Swebbtvs Lars Bern gör en annan bedömning.

Den ryska militären är mycket starkare idag än innan kriget, och Putin har stärkt sin position. Det är väst som misslyckas, och som drabbas av sina egna sanktioner.

Vad än väst skickar till Ukraina skjuter Ryssland sönder det.

– Våra politiker och medier gör ett misstag när man underskattar Putin, säger Lars Bern. Det är det farligaste vi kan göra. Detta är en regim som är betydligt starkare än vi vill erkänna.

– Jag har ju sagt det hela tiden, jag tycker att man ska komma till en punkt där man sluter fred med ryssarna, vad man än må tycka om dem. För att fortsätta det här kriget med ryssarna är ingen bra strategi. När Ryssland startade den här militära operationen satte ju Putin upp två mål: att demilitarisera Ukraina och denazifiera Ukraina. Och han är ju ganska nära att nå de målen.

Risken är att Putin nu sätter upp ett nytt mål om väst inte sluter fred.

– Det är att ruinera västvärlden. För det är han på väldigt god väg att göra, fortsätter Lars Bern i Swebbtv. Man kan pumpa in hur mycket vapen som helst i Ukraina, ryssarna har ändå idag ett sådant övertag att det inte kommer någon skillnad på slagfältet.

– Och det kan ju då vara frestande för Putin nu när han ser hur dåligt det går för västvärlden, framför allt för Västeuropa, att se till att fortsätta det här kriget och låta de europeiska staterna skicka vapen och pengar till Ukraina. Då går vi mot en ruin. Det är vi som skadas. Det är vi som skadas av de här sanktionerna, inte Ryssland.

De nya leveranserna från USA ”kommer inte göra någon som helst skillnad”, påpekar han.

– Allt går emot Ukraina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program