Alice Teodorescu (KD) återigen i kritikstorm

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Kristdemokraterna ©

Kristdemokraternas toppkandidat inför EU-valet, Alice Teodorescu Måwe (KD), har återigen gått hårt åt Sverigedemokraterna. En ny kritikstorm på sociala medier har därför blåst upp mot henne.

Teodorescu antyder i en debattartikel i Aftonbladet att hon blev utsatt för en koordinerad massattack efter sitt påhopp på Sverigedemokraterna i sin ökända intervju i DN. Hon drog efter den på sig enorm kritik, något som hon själv försöker framställa som rasistisk och hatisk.

I debattartikeln till Aftonbladet antyder hon att Sverigedemokraterna ha koordinerat den kritikstorm hon utsattes för efter DN-intervjun. Detta trots att det stora flertalet av de som riktade hård kritik mot henne inte tillhör Sverigedemokraterna som parti, utan är partioberoende opinionsbildare eller vanliga medborgare. Hon beklagar sig också i debattartikeln om påstod smutskastning, många menade att hennes intervju i DN ägnade sig åt just smutskastning och att hon därmed hycklar när hon lyfter smutskastning som ett problem i debattartikeln.

– När man har gjort bort sig i en intervju så pass att kritiken flödar, men vägrar inse det, så gör man som Alice Teodorescu: drar rasistkortet. Och skyller allt på SD helt utan belägg. Pinsamt, menar bland annat Mira Aksoy som är redaktör på Riks.

Konflikten mellan Tidöpartierna har nått en punkt som gör att samarbetet för tillfället beskrivs av många som ytterst ansträngd. Däremot har ett tidigare möte mellan partierna, på partisekreterarnivå, genomförts och enligt uppgifter till olika medier ska mötet har gjutit olja på vågorna. Bland annat meddelade partisekreteraren för Sverigedemokraterna, Mattias Bäckström Johansson (SD), i en intervju till SVT att de bett om ursäkt för inlägg som riktad mot övriga Tidöpartier och att de skulle raderas.

På sociala medier från vänsterhåll, och såväl på flera ledarsidor hos mainstream-media, ställs däremot krav på att framförallt Liberalerna borde bryta Tidösamarbetet. Liberalerna har utöver Teodorescu varit de mest kritiska mot Sverigedemokraterna under desinformationskampanjen som riktats mot partiet. Liberalerna ligger däremot illa till i opinionen och en regeringskris med ett potentiellt nyval som yttersta konsekvens gör att partiet för tillfället är illa förberedda för ett sådant.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program