Putin i Tucker-intervjun: USA styr världens media

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

På 10 timmar har Tucker Carlsons intervju med Vladimir Putin haft drygt 77 miljoner visningar på X. Putin pratar bland annat om Ukrainakriget och bombningen av Nord Stream, som enligt Putin var ett verk av CIA.

Nu har Tucker Carlson genomfört sin omtalade intervju med Rysslands president Vladimir Putin.

Inledningsvis ger Putin en lång historisk bakgrund till Ryssland och Ukraina, och det pågående kriget mellan länderna.

Tucker tolkade först detta som en fördröjningstaktik från Putins sida, men drog sedan slutsatsen att detta troligen var ett ärligt sätt från presidentens sida att förklara bakgrunden.

Enligt Putin var det de västledda kuppmakarna i Kiev som startade kriget redan 2014. Ryssland försöker stoppa det, eftersom Ukraina aldrig tänkte implementera de så kallade Minskavtalen.

– Det var de som startade kriget 2014. Vårt mål är att stoppa kriget. Och vi startade inte detta krig 2022. Detta är ett försök att stoppa det, säger Vladimir Putin i intervjun.

Tucker frågade också Putin vem som sprängde Nord Stream.

– Du, helt säkert, svarar presidenten och skrattar.

– Jag var upptagen den dagen. Jag sprängde inte Nord Stream, säger Tucker.

– Du personligen kan ha ett alibi, men CIA har inget sådant alibi, replikerar Putin.

Tucker Carlson vill sedan veta varför Ryssland inte släpper alla sina bevis om att väst gjorde det och tar ut detta som en stor propagandaseger.

Putin skrattar då igen och svarar:

– I det här propagandakriget är det mycket svårt att besegra USA, eftersom USA kontrollerar alla världens media och många europeiska medier. Den ultimata förmånstagaren av de största europeiska medierna är amerikanska finansinstitut. Visste du inte det?

– Så det är möjligt att engagera sig i detta arbete, men det är oöverkomligt kostnadsmässigt, så att säga. Vi kan helt enkelt rikta rampljuset på våra informationskällor, och vi kommer inte uppnå resultat. Det är tydligt för hela världen vad som hände, och till och med amerikanska analytiker pratar direkt om det. Det är sant.

Enligt den grävande journalisten Seymour Hersh var det mycket riktigt USA som sprängde Nord Stream i september 2022.

Hur kommer det sig då att Tyskland inte säger att det var USA som bombade gasledningarna?

– Detta förvirrar även mig, svarar Putin. Men dagens tyska ledarskap styrs av det kollektiva västs intressen snarare än sina nationella intressen. I annat fall är det svårt att förklara logiken i deras handling eller passivitet. När allt kommer omkring handlar detta inte bara om Nord Stream 1, som sprängdes, och Nord Stream 2 skadades, utan ett rör är fungerande, och gas kan levereras till Europa genom det, men Tyskland öppnar inte det. Vi är redo, snälla.

Enligt Putin kan kriget i Ukraina lösas bara om väst slutar skicka vapen till Ukraina. Då kan man komma överens om ett avtal, och kriget kan vara slut på några veckor.

Tucker påpekar också att Putin verkar beskriva hur USA inte styrs av dess sittande presidenter, utan av en djupare stat, av underrättelsetjänster.

– Det stämmer, det stämmer, svarar den ryska presidenten.

Se hela intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program