Galna idioter sprider falskt narrativ om Ryssland, enligt Tucker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Dagens Ryssland är inte en ”expansionistisk makt”. Man ”måste vara en idiot för att tro det”. Det hävdar journalisten Tucker Carlson efter att ha intervjuat Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar Sputnik International.

Efter att ha intervjuat Rysslands president Vladimir Putin lade Tucker Carlson upp extramaterial om sin syn på intervjun.

Tuckers bedömning är att Putin inte är så bra på att förklara sig själv, men att den ryska presidenten känner sig väldigt sårad av att ha blivit avvisad av väst.

Putin trodde att kalla kriget skulle bli början på en vänskaplig relation mellan Ryssland och väst. Men USA har inte velat ha en fredlig relation med ett självständigt Ryssland.

– USA gillar inte Ryssland, den amerikanska regeringen gillar inte Ryssland, säger Tucker.

Av någon anledning ville väst inte bjuda in Ryssland i värmen, konstaterar den amerikanska journalisten. Man har i stället velat ”behärska” Ryssland.

Narrativet i väst om Ryssland stämmer dock inte, menar Tucker Carlson.

– Ryssland är inte en expansionistisk makt, fortsätter journalisten. Tyvärr. Det får man egentligen inte säga på grund av alla lögnare och ideologer som styr USA:s utrikesdepartement och som vill få honom till en Hitler och Japanska imperiet. Men det är helt enkelt falskt. Det är korkat. Man måste vara en idiot för att tro det. Ryssland är redan för stort, det är världens största landmassa med 150 miljoner människor. Man har ett 80-tal provinser, med olika nationaliteter, religioner och språk. Bara att styra det. De simmar i naturresurser.

– Så tanken att de vill ta över Polen. Varför skulle de vilja göra det? De vill bara ha säkra gränser. De är kanske för paranoida när det gäller detta. Det är fullt möjligt. Jag tar ingen sida. Men idén att de skulle rulla in i Wien eller något sådant? Man måste vara en idiot för att tro det. Det är inte sant, det finns faktiskt inga bevis för det.

Enligt Tucker Carlson sitter de verkliga ”galningarna” i väst. Ryssland kommer nämligen aldrig ge upp Krim. Så bara en ”galning” kan ha det som ett krav för fredsförhandlingar, anser Tucker.

– Och det är de. De vill ha ett svagt ledarskap i Ryssland. Och frågan är varför man vill ha det?

Att ha ett svagt ledarskap i det land som har världens största lager av kärnvapen är galenskap, påpekar han. Då blir det som i Libyen, Irak och andra länder där USA störtat ledarna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program