Programledare: ”Jag är klar med vaccinet” – mer orolig för sprutan än covid

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Länder fortsätter erbjuda påfyllnadsdoser mot covid-19, en sjukdom som våren 2020 hade en dödlighet på extremt låga 0,1 procent för människor under 70 år. Den australienska programledaren Karl Stefanovic på Channel 9 tänker dock inte ta fler sprutor. Han är mer orolig för hälsofaran från vaccinet än viruset.

Australien påbörjar nu en femte dos så kallat vaccin mot covid-19 för personer 18 år eller äldre som inte haft sjukdomen eller ”vaccinerats” de senaste sex månaderna.

Även den svenska Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu ”ytterligare en påfyllnadsdos mot covid-19 till hösten för personer 50-64 år”.

Men Karl Stefanovic på Channel 9 i Australien tänker inte ta mer. Mitt under en sändning klargör han nu att han är färdig med covidvaccinet.

Han är i stället orolig för biverkningar – från sprutan.

– Som du vet är jag ingen glödande ambassadör för mer än två doser, säger han. Jag har haft covid ett par gånger och är klar med vaccinen, och en stor del av Australien är klara med dem.

– Det andra som jag är orolig för är att om jag tar ytterligare en dos, så kan jag få jag komplikationer. Jag har sett alla dessa rapporter på internet om vältränade och friska människor som bara faller ihop med hälsoproblem. Det är inte fastställt om detta beror på vaccinet, men det är en oro jag har – och den är större än att jag får covid.

Enligt läkaren som befinner sig i studion ger påfyllnadsdoserna bara ett ökat ”skydd” i 8-12 veckor. Sedan återgår det till samma nivå som innan.

Se inslaget:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program