President Joe Biden mot stort politiskt nederlag

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Vita Huset

USA:s president Joe Biden försöker driva igenom ett enormt reformpaket, Build Back Better, med sikte att genomföra sociala och klimataktivistiska reformer. Det råder stor oenighet inom Demokraterna och senator Joe Manchin har hamnat i konflikt med sitt parti efter att han meddelade att han vill stoppa reformpaketet.

Det var igår senator Joe Manchin från West Virginia meddelade att han inte tänker stödja Joe Bidens reformpaket. Detta väckte stor frustration och ilska hos vänsterbetonade krafter inom Demokraterna.

Manchin meddelade i Fox News på söndagen att han inte vill stödja reformagendan, värd nära 2.000 miljarder dollar. Han uttryckte oro för ökad skuldsättning och oroade sig för hur reformpaketet skulle påverka den redan kraftigt stigande inflationen.

”Låt mig vara tydlig: Manchins ursäkt är skitsnack”, skriver kongressledamoten Ilhan Omar på Twitter.

Ilhan Omar är en av flera representanter för Demokraterna med mycket extrema åsikter. Hon har jihadistiska kopplingar och har arbetat hårt för åsiktslagar i USA.

Manchins senatorskollega Bernie Sanders vill att demokraterna i kongressen tar frågan till omröstning.

– Om han inte har modet att göra det som är rätt för hårt arbetande familjer i West Virginia och USA, så låt honom rösta nej inför hela världen, sa han i en intervju på söndagen.

Manchin menar att ha inte skulle kunna se sina väljare i ögonen om han röstade för något han visste skulle riskera slå hårt mot vanligt folk. Han menar att den eskalerande inflationen i huvudsak slår mot amerikaner med små marginaler.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program