Politiker med skulder hos Kronofogden har inte väljarnas förtroende

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att politiker har skulder hos Kronofogden skadar förtroendet för dem, anser sex av tio väljare enligt en mätning Ipsos gjort på uppdrag av DN.

Av de tillfrågade ansåg 19 procent att det är mycket allvarligt om en politiker har skulder hos Kronofogden och att den politikern i så fall borde lämna sitt uppdrag, 40 procent anser att skulder hos Kronofogden är ganska allvarligt.

Bland partiernas väljare finns det skillnader. De som anser det vara allvarligast är är Moderaternas, Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas väljare.

Frågan aktualiserades efter att miljöminister Annika Strandhäll (S) avslöjades med att haft skulder hos Kronofogden. Något hon också fått mycket kritik för från olika håll. Strandhäll var redan innan en mycket kontroversiell minister och hon har även fått kritik för att vara olämplig för sitt uppdrag av flera andra skäl. Bland annat för att hon inte hade kunskap om hur många kärnkraftverk som lagts ner och som fortfarande var i drift.

Utöver frågan om skulder anser väljarna även att det räcker om en politiker anklagas för sexualbrott för att denne ska avgå.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program