Polisstaten tar form i mångkulturens spår – icke brottsmisstänkta ska avlyssnas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Polisen ska nu få avlyssna personer även de inte är misstänkta för brott. Det meddelade SD och regeringen på en pressträff på onsdagen. Syftet uppges vara att hejda den massiva och grova brottslighet som drabbat Sverige och som inget tycks kunna stoppa.

Regeringen och Sverigedemokraterna presenterade idag nya ”effektivare verktyg till brottsbekämpande myndigheter”.

Detta sedan gängbrottsligheten har spridit sig över hela landet.

Trots att man frihetsberövar fler och fler fortsätter ändå bombdåden och skjutningarna, förklarar regeringen. Ingenting fungerar.

– Det går knappt en dag utan en skjutning eller sprängning, sade Torsten Elofsson (KD) under pressträffen på onsdagsförmiddagen. Det kommer sprida sig som en cancersvulst i samhällskroppen om vi inte gör något åt det.

Så nu ska man börja avlyssna icke brottsmisstänkta personer. Det ska minsann hjälpa.

– Det krävs effektivare och kraftfullare verktyg, sade Katja Nyberg (SD). I dessa miljöer råder det en utbredd tystnadskultur och ett högt säkerhetsmedvetande. De använder avancerade tekniska lösningar för att kommunicera med varandra. Detta kräver att polis och åklagare får de verktyg de behöver för att kunna stävja den här typen av brottslighet.

– Polisen har sagt att för att kunna stoppa våldsspiralerna behöver polismyndigheten kunna avlyssna de ledande aktörerna utan att det krävs en specifik brottsmisstanke. Detta kommer bli möjlighet i och med den här lagförändringen.

Möjligheten att kunna avlyssna icke brottsmisstänkta ska bli verklighet redan i höst.

Den kända försvarsadvokaten David Massi har tidigare varnat för att Sverige genom statens diverse lagar och lagändringar håller på att förvandlas till en polisstat.

Cirka 95 procent av gängkriminella i Stockholm har invandrarbakgrund. 100 procent av gängledarna är invandrare, enligt en granskning i Expressen 2020.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program