Polen ska folkomrösta om EU:s massinvandring

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jarosław Kaczyński. © Foto: Mikolaj Filip Formella (CC BY-SA 4.0)

Polen vägrar acceptera EU-elitens fortsatta invandring till Europa. Landet tänker nu hålla en folkomröstning om EU:s migrationspakt, rapporterar Reuters.

Polen är en stark kritiker av EU:s nya migrationspakt, som innebär ett ”solidariskt” ansvar för invandrare som kommer till Europa. De invandrare som kommer till EU blir ”allas” ansvar.

Ett land måste böta cirka en kvarts miljon kronor för varje invandrare man vägrar ta emot.

Polen har tidigare sagt att man inte kommer betala. Landet är särskilt motvilligt att ta emot invandrare från Mellanöstern och Nordafrika, skriver Reuters.

Nu förklarar Jaroslaw Kaczynski, ledare för regeringspartiet Lag och rättvisa (PiS), att man ska hålla en folkomröstning om EU:s nya regelverk.

Kaczynski påpekar att Polen redan tagit emot 1,5-2 miljoner ukrainska flyktingar och anser därför att det vore orättvist om landet måste betala för att vägra ta emot fler.

Folkomröstningen kan komma att äga rum samma dag som parlamentsvalet i höst.

Om folket säger nej, får Polens regering ännu starkare argument mot EU:s bestämmelser.

– Den här typen av gemensamma omröstningar har redan ägt rum tidigare och jag tror att det skulle vara en naturlig sak, också på grund av kostnaderna, säger Polens vice utrikesminister Pawel Jablonski i Radio Wnet enligt Reuters.

Även svenska Sverigedemokraterna har motsatt sig migrationspakten, och sagt att den kommer undergräva möjligheten till en restriktiv invandringspolitik i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program