PKK-dom kommer ”spektakulärt lägligt för regeringen”, enligt expert

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Turkiet kräver hårdare tag mot kurder i Sverige för att godkänna den svenska Nato-ansökan. Mycket lägligt kommer idag en undersökning som sägs visa att svenskarna vill förbjuda koranbränningar, samt en dom från Stockholms tingsrätt mot en kurdisk man som bland annat ska ha överlämnat pengar till PKK och som döms till utvisning.

Det regnar inte bara lägliga ”undersökningar” som påstås visa att svenska folket nu vill avskaffa sin egen yttrandefrihet och förbjuda koranbränningar.

Detta för att Sverige så snabbt som möjligt ska kunna ansluta sig till den USA-ledda krigsalliansen Nato, något som ökar krigsrisken inte minskar den.

På torsdagen meddelade också Stockhomls tingsrätt att man dömer en kurdisk man med ursprung i Turkiet till fängelse i fyra år och sex månader samt utvisning för bland annat ”försök till finansiering av terrorism”.

Enligt DN är fallet det första som gäller terrorfinansiering av PKK.

Och domen landar extremt lägligt, precis innan mötet mellan Sverige och Turkiet på torsdagseftermiddagen samt innan Natos toppmöte i Vilniusmöte den 11-12 juli.

– Domen kommer spektakulärt lägligt för regeringen, bara timmar innan dagens möte och bara dagar till Vilniusmötet, då Sverige hoppas ha vunnit över Turkiet, säger Turkietkännaren Paul Levin till Dagens Nyheter.

Enligt Levin är det precis sådant här som Turkiet krävt av Sverige. Och den lagtolkning som Sverige nu gör följer domar i andra länder.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program