Pfizer prickas – vilseledde allmänheten om ”vaccinet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Pfizers vd Albert Bourla prickas nu av en brittisk tillsynsmyndighet sedan han gjort vilseledande uttalanden om covidvaccinering för barn, avslöjar The Telegraph.

Det är Pfizers vd Albert Bourla som nu prickas av den brittiska tillsynsmyndigheten PMCPA, myndigheten för receptbelagda läkemedel.

Detta efter ett ”vilseledande” uttalande han gjorde i BBC i december förra året.

Han påstod att ”det råder ingen tvekan om att fördelarna, helt och hållet, talar för” att vaccinera barn mellan 5-11 år mot covid-19.

Bourla hävdade också att covid frodas i skolor och stör utbildningssystemet, samt att barn kommer få svåra symptom.

Detta framkallade häftiga reaktioner från föräldragruppen UsForThem, som gjorde en anmälan till landets tillsynsmyndighet. Enligt anmälan var Bourlas uttalande ”skamligt vilseledande” och ”extremt säljfrämjande till sin natur”.

”Det finns helt enkelt inga bevis för att friska skolbarn i Storbritannien löper betydande risk för SARS COV-2-viruset och att antyda att de är det är skamligt missvisande”, sade föräldrarna.

PMCPA fällde Pfizerbossens uttalande på en rad olika punkter, däribland för att ha vilselett allmänheten, för att ha gjort ogrundade påståenden och för att inte ha presenterat informationen på ett sakligt och balanserat sätt.

Läkemedelsjätten överklagade beslutet och påstod bland annat att Bourlas kommentarer baserades på ”aktuella vetenskapliga bevis”. Men i november fastslog överklagandenämnden att ovanstående överträdelser visst hade gjorts.

Däremot friades Pfizer för ”de mer allvarliga upptäckterna”, som The Telegraph uttrycker det, så som att ha misskrediterat branschen, uppmuntrat irrationell användning av ett läkemedel samt för att ha misslyckats med att upprätthålla hög standard.

PMCPA:s rapport i ärendet släpps under kommande veckor.

I skrivande stund verkar inga svenska etablerade medier ha uppmärksammat avslöjandet.

Så här skriver svenska Folkhälsomyndigheten på sin hemsida om covidvaccin för barn:

”Från den 1 november 2022 avslutas den allmänna rekommendationen om vaccination mot covid-19 till alla barn och unga mellan 12 och 17 år. Detta görs på grund av den låga risken för allvarlig sjukdom och död i covid-19 bland barn och unga.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program