Påståendet: ”False flag” bakom robotattacken i Polen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. Luftvärnsrobot S-300PT. Foto: VoidWanderer

Den luftvärnsmissil som landade i Polen var sannolikt en ”false flag”-attack för att dra in Nato i kriget i Ukraina. Det hävdas i domaren och professorn Andrew Napolitanos program ”Judging Freedom” på Youtube. En annan analytiker säger att det var en olycka.

Det är under en intervju i med den amerikanska tidigare FN-inspektören och underrättelseofficeren Scott Ritter i domaren Andrew Napolitanos Youtubeshow som det hävdas att robotattacken mot Polen i tisdags, som ska ha skett med en ukrainsk luftvärnsmissil, inte var ett misstag utan en false flag för att dra in Nato i kriget.

– En missil landade i Polen som dödade två personer. Vi vet nu att det är en ukrainsk S-300 luftvärnsrobot. Vi vet detta. Vi har serienumret. Allt pekar mot Ukraina. Nato medger att man spårade missilen in i Polen. Nato vet var den sköts upp ifrån. Vi vet allt om det här. Tro mig, jag brukade jobba med sånt här, säger Scott Ritter.

Ritter bedömer att det finns delar i den ukrainska militären som är intresserade av att eskalera kriget. Ryssland kommer snart skicka in 220.000 färska soldater i striden, vilket Ukraina omöjligen kommer kunna hantera, hävdar han.

– Låt oss förstå i vilken kontext detta hände. Ukraina fick stryk av 90 ryska missiler, som slog ut Ukrainas energiinfrastruktur, fortsätter Scott Ritter i intervjun. Ukrainas militär vet att det inte finns något de kan göra för att stoppa detta, om inte Nato intervenerar. De behöver att Nato upprättar en flygförbudszon över Ukraina. Det vore deras räddning. Därför, tror jag, beslutade någon i den ukrainska militären att skicka den här missilen mot Polen.

– Varför? De ryska missilerna kommer in från öst till väst. Luftvärnsrobotar fungerar på så sätt att man har en stor radar som upptäcker detta. Sen har man en mindre radar längre fram som guidar luftvärnsroboten från väst till öst för att genskjuta missilen. Men den här gick från öst till väst in i Polen. Hur kan det hända? Och hur kan det ske på en ballistisk bana? Jag vet, av erfarenhet, att för att förvandla en luftvärnsrobot till en ballistisk missil, pekar man ut en radarpunkt i himlen, som guidar missilen, som sedan tar en ballistisk bana ner. Någon i Ukraina målade himlen över Polen med en radarsignatur som skickade en missil till Polen. Det är det enda sättet som den här missilen har landat i Polen.

– Så detta var en false flag, säger Andrew Napolitano.

Ukrainas president Volodomyr Zelensky behöver dock inte ha känt till attacken, menar Ritter. I stället kan ukrainska militärer ha konspirerat med Polen.

– Se vad som hände direkt när detta rapporterades. Regeringarna i Polen och baltstaterna gick ut och sa att det handlar om artikel fyra (i Natos fördrag). Det misslyckades, eftersom de vuxna i rummet, sade nej. Alla backade, förutom Zelensky. För jag tror inte han hade vetskap om det.

– Som sagt. Det finns inte en chans att den där missilen landade i Polen utan en radarpunkt i himlen. Och det kan bara ha gjorts med en ukrainsk radar.

En annan populär amerikansk militäranalytiker, den pensionerade arméöversten Douglas Macgregor, menar dock att händelsen var en olycka.

Se båda intervjuerna:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program