”Pandemin” har kostat 600 miljarder – och nu kommer ”fjärde dosen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Regeringen påstår att ”pandemin är inte över” och att hela den vuxna befolkningen i Sverige kan komma att uppmanas ta en fjärde dos så kallat vaccin mot covid-19.

Nu rekommenderar Folkhälsomyndigheten en fjärde dos ”vaccin” mot covid-19 till alla över 65 år. Även yngre med immunbrist rekommenderas ytterligare en dos.

Men det slutar inte där.

Idag föreslår regeringen att ytterligare 1,2 miljarder kronor ska tillföras vårändringsbudgeten för att kunna genomföra vaccineringen mot covid-19 under 2022.

Så till hösten kan allt dra igång igen. Och det kan gälla alla.

”Syftet är att kunna ersätta regionerna för vaccinationer för det fall Folkhälsomyndigheten skulle utöka sina rekommendationer om en fjärde dos till att omfatta betydligt större grupper, alternativt hela den vuxna befolkningen”, skriver regeringen på sin hemsida.

– Pandemin är inte över, men den har gått in i en annan fas. Fortfarande krävs satsningar för att hantera effekterna av två års pandemi. Vi måste rusta samhällets skyddsvallar med stärkt välfärd, säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett uttalande.

Enligt regeringen har ”pandemin” kostat staten 600 miljarder kronor.

– Kostnaderna uppgår till cirka 600 miljarder sedan mars 2020. Det är ett astronomiskt stort belopp, sade finansminister Mikael Damberg (S) under en pressträff idag.

Redan sommaren 2020 konstaterade Folkhälsomyndigheten att covid-19 har en dödlighet på 0,1 procent för människor under 70 år, och det var alltså innan förkylningsvarianter som omikron.

Över 80 procent av de som dör med covid-19 är ”vacccinerade”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program